İYİ Partili İsimden Erdoğan'a: Hariri Ailesinin Götürdüğü 9 Milyar Doları Söke Söke Aldınız mı?

TAKİP ET

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, Erdoğan'ın Kanal İstanbul sözlerine Türk Telekom üzerinden yanıt verdi.

Basın toplantısında konuşan İYİ Parti TBMM Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu,  AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin "Söke söke sizden bu paraları uluslararası tahkim yoluyla alırlar" sözlerini hedef aldı. 

Erdoğan'ın sözlerini hatırlatan Tatlıoğlu, "Telekom'da Hariri ailesinin Türkiye'den götürdüğü yaklaşık 9 milyar doları söke söke aldınız mı? ABD'den niçin F35 için ödenen 1 milyar 35 milyon doları niçin söke söke almıyorsunuz? Milletimiz emin olsun ki onları da kayırmalı ihalelerle müteahhitlere aktırılanları da mafya-siyaset ve usulsüz ihaleler bağlamında milletimizin cebinden, devletimizin kasasından çıkanları da söke söke alacağız" diyerek Türk Telekom’un yüzde 55 hissesini 15 yıl önce 6.5 milyar dolara alan Lübnanlı Hariri ailesinin milyarlarca dolar batık krediyle Türkiye'yi terk etmesine işaret etti.

Erdoğan'dan Sonra Yolsuzlukla Etiketlenmiş İhaleler Gündeme Gelecek

Erdoğan'ın Duyun-u Umumiye yetkilisi gibi konuşarak kendilerinden sonra Türkiye'yi yönetecek olanların milletin hakkını aramasının önünü kesme gayreti içerisinde olduğunu söyleyen Tatlıoğlu, "Elbette Türkiye'yi Erdoğan sonrası yönetecek olanlar, yolsuzlukla etiketlenmiş bütün ihaleleri, işlemleri gündeme getireceklerdir. Bunlar milletin verdiği yetkinin gereği ve beklentileridir. Bugünden bunların önünü kesme gayreti ve milletin hakkını değil de birkaç saray müteahhidinin menfaatlerinin yanında olmayı yeğlemesi gerçekten düşündürücüdür" dedi.

 

 

 

erdoğan söke söke kanal istanbul iyi parti ismail tatlıoğlu hariri türk telekom