İYİ Partili İsimden Teklif: Vatandaşlık Yemini Getirilsin

TAKİP ET

İYİ Parti kurucularından Mustafa Hakan Ünser, yasa dışı göç tartışmaları sürerken dikkat çekici bir teklif öne sürdü.

Türkiye, önce Suriye, sonra Afganistan ve sınırlarının kevgire dönmesiyle birlikte dünyanın en geri ülkelerinden gelen büyük bir yasa dışı göç dalgasıyla karşı karşıya.

Son günlerde Pakistanlı, İranlı ve Afganistanlı yasa dışı göçmenlerin Türk kadınlarını izinsiz görüntüleyerek bu görüntüleri sosyal medyada paylaşmaları kamuoyunda büyük tepkiyle karşılanıyor.

Buna karşın AKP hükümeti yasa dışı göçmenleri geri göndermek ve sınırları kaçak göçe karşı tahkim etmek yerine tepki gösteren vatandaşlara kaçakların faydalarını anlatmakla meşgul. 

AKP'li İçişleri Bakanı Soylu, Afgan ve Pakistanlı Göçmenleri Övdü: Onlar Olmazsa Ağır İşleri Kimler Yapacak?


Resmi ve gayriresmi kaynaklara göre kanunlara aykırı olmasına karşın hükümet, yüz binlerle ifade edilen rakamlarla Suriyeliye vatandaşlık verdi.

Buna ilişkin bir teklif öne süren eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve İYİ Parti kurucularından Mustafa Hakan Ünser, vatandaşlık şartlarına "bağlılık yemini" ve töreni getirilmesi teklifini öne sürdü.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Ünser, "Bütün ciddi devletlerin vatandaşlık şartlarında 'Bağlılık Yemini' var. Bizde de vatandaşlık şartı olarak bir bağlılık yemini töreni olmalı. Ciddiyetsiz şekilde kargoyla kimlik gönderilmemeli" ifadelerini kullandı.

iyi partili hakan ünser iyi parti genel idare kurulu üyesi teklif vatandaşlık yemini getirilsin suriyelilere afganistan pakistan