İYİ Partili Kavuncu: Artık Birilerine Seçim Kazandırma veya Kaybettirme Stratejimiz Olmayacak

TAKİP ET

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, partisinin yerel seçimlerde izleyeceği politikalar hakkında konuştu.

İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu, partisinin yerel seçimlerde 81 ilde aday çıkarma kararına ilişkin BBC Türkçe'ye açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti'den Yerel Seçim Açıklaması: Adaylarımıza Dair Eğilimi Tespit Edeceğiz

İYİ Parti'nin neden tek başına seçime girme kararı aldığı ile ilgili soruya yanıt veren Kavuncu şunları kaydetti:

"Biz, partiyi kurduğumuz günden bu yana siyasetin iki nokta arasında sıkışmış olmasından ve halkı istenilen bir yönetim inşa edemeyen bu yönetimden kurtarmak istedik. Ama orada bazı önceliklerimiz vardı. O öncelikler konusunda da bazı temel kavramlar üzerinde mutabık kaldığımız ittifak ortaklarımız vardı. Bu süreci çok da özveriyle ve fedakarlıkla yürüttük Türkiye’de değişim olsun diye. Amacımız da ülkeyi 22 yıldır yöneten bu iktidarın Türkiye’nin başına açtığı bütün sıkıntılardan kurtarmak ve bir değişimi sağlamaktı. Bunun olmadığını, olamayacağını bu şekilde de bu değişimin gerçekleşmediğini gördük. Bunu söylerken de bir düşünce, teoriyle hareket etmiyoruz, pratikte gördük. 2018’de, 2019’da 2023’te bir birliktelik yaptık. Elimizden geldiği kadar kazanabilmek için neler yapılması konusunda çırpındık, anlattık, mücadele ettik. Ve bunun bedelini de ödedik, zor durumlara düştük. Bugün gelinen noktada, GİK’teki tartışmalarda net olan bir şey vardı. Biz hakikaten yeni bir yol, yeni bir alternatifi ayrı hür, müstakil şekilde koymak durumundayız. Çünkü başka türlü bu ülkede arzu ettiğimiz değişim gerçekleşmeyecek."

Kılıçdaroğlu, İYİ Parti'nin 81 İlde Ayrı Aday Çıkarma Kararı Değerlendirdi

"Biz de Muhalefetiz..."

İYİ Parti'nin ayrı adaylar çıkarması halinde muhalefetin kazandığı belediyeleri kaybedeceği yönünde endişelerin oluştuğu ile ilgili soruya ise Kavuncu, "Biz de muhalefetiz…Bizim artık bugünden itibaren birilerine seçim kazandırma veya birilerine seçim kaybettirme gibi bir çalışmamız, bir amacımız olmayacak. Bizim tek odaklanacağımız nokta kendimiz bu seçimi nasıl kazanırız? Bu adımları atarken, falanca parti seçimi kazanabilir, falanca parti kaybedebilir endişesi veya düşüncesi bizim kararımızı etkilemeyecek. Biz bir siyasi partiyiz. Biz Ankara’nın İstanbul’un İzmir’in problemlerini bilmek görmek ve seçmenin önüne bir çözüm önerisi koymak zorundayız. Yani “O bugün mü?” Ne zaman peki? "Bugün değil 2028’de genel seçimde bir daha deneyelim". Olmuyor, olmadı" yanıtını verdi.

İYİ Partili Özlale'den CHP'li Taşkın'a Sert Tepki

buğra kavuncu iyi parti millet ittifakı CHP