İYİ Partili Kavuncu "Ben Türk Dünyası Realitesine İnanan Bir Türk Milliyetçisiyim"

TAKİP ET

İYİ Parti tartışmalarının son günlerde merkezinde yer alan isim İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Ümit Özdağ'ın kendisine yönelttiği ithamlara katıldığı canlı yayında bir kez daha cevap verdi.

Partisinin İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ tarafından FETÖ'cülükle itham edilmesiyle bütün Türkiye'nin yaptığı açıklamalara ve adımlarına dikkat kesildiği İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına konuk oldu.

İYİ Parti içindeki krizi değerlendiren Kavuncu, Küçükkaya'nın Özdağ'ın iddialarından hareketle 'FETÖ'cü müsünüz' şeklindeki sorusuna kendisini tanımlayarak şu şekilde yanıt verdi:

"Ben kendimi bir Türk Milliyetçisi olarak tanımlıyorum. Atatürkçü, Türk Milliyetçisi olarak kendimi konumlandırıyorum. Özellikle Türk dünyası realitesine inanan Türkiye’nin batıyla olan ilişkilerini geliştirmesi kadar Türk dünyası ile de muhakkak ilişkilerini geliştirmesi gerektiğine hem kültürel hem ekonomik hatta zamanı geldiğinde de siyasi birlikteliğin bütün bölgenin menfaatine inanan o milletin mutluluğunu isteyen bir Türk Milliyetçisiyim. 

Ben FETÖ’cü değilim. FETÖ terör örgütüne de her dönem lanet okudum. FETÖ’yle hiçbir şekilde iltisakım olmamıştır. Yolumuz hiç kesişmedi. Birçok ortamda 2010’dan önce her yerde örgüte sempati duyan insanların olduğu ortamlarda bulundum. Ben FETÖ’ye hiçbir zaman sempati duymadım. Elebaşını hiç görmedim. Pensilvanya’ya gitmedim, Abant toplantılarına katılmadım. Hiçbir cemaat okuluna gitmedim."

KATİAD Tartışmalarına Açıklık Getirdi

Kavuncu, hakkındaki FETÖ iddialarının merkezine yerleşen geçmişte mensubu olduğu Kazakistan Türk İş Adamları Derneği (KATİAD)'ne ilişkin tartışmalara da son noktayı koydu. Özdağ'ın bu derneğe mensubiyeti üzerinden kendisine iftira attığını kaydeden İYİ Partili Kavuncu açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Benimle ilgili bir iddia ve iftirada bulundu. KATİAD Derneğinde Yönetim Kurulu Üyeliği yaptığımdan yola çıkarak bu derneğin FETÖ ile iltisaklı olduğu iddiasından yola çıkarak benim FETÖ’cü olduğum, terörist olduğum iftirasını attı.

1997’de Kazakistan’a gittim. Kazakistan’da, Özbekistan’da Kırgızistan’da Sovyet coğrafyasının tamamında bir pazar oluştu. Binlerce iş adamı burada iş yaptı. Her ülkede bir iş adamları derneği kurulmuştur. Kazakistan’da da KATİAD kuruldu. Bu dernekte 2010 yılında 150 üye var. Bu şirketler irili ufaklı. Özel şirketlerin yanı sıra Türk Hava Yolları, Ziraat Bankası, Anadolu Ajansı yer alıyor. Bu derneğin içinde ülkücüsü var, komünisti var, ateisti var, FETÖ’ye sempati duyanların olduğu firmalar da var, Süleymancılar da var… Türkiye’ye bir kepçe daldırın, alın böyle serpin…"

Nedim Şener'in 'Siyasette Hızlı Yükseldiği' İddialarına Cevap Verdi

"Parti yepyeni. İYİ Parti’nin Türkiye’ye tanıttığı birçok isim var. Bir tek Buğra Kavuncu değil ki. Yavuz Ağıralioğlu, Uğur Poyraz, İsmail Tatlıoğlu, Bahadır Erdem… Ben bana verilen görevleri bugüne kadar millet memleket meselesi addettim. 30 yıllık özel sektör hayatım var. Özel sektör hayatımın hiçbir döneminde bu kadar kendimi yıpratacak derecede çalıştığım bir dönem hatırlamıyorum. Çünkü orada para kazanmak için çalışıyorsunuz burada çocuklarımızın geleceği için. Bana ne görev verilirse iyi bir şekilde yaptım. Bu bir suç mudur? 

Bütün bunların mevcut iktidara partisinin ekmeğine yağ sürdüğü ve muazzam bir imkan sağladığı ortada. Bunu yapanların bunu bilmemesi yılların siyasetçisi olarak mümkün değil. Ben bile bu programda bu konudan dolayı burada olmaktan çok rahatsızım. Çünkü İYİ Partiden milletvekilleri ile il başkanları arasında problem varmış gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu konuyla gündeme gelmek kimsenin arzu ettiği bir şey değil." 

"Sonuna Kadar Mücadele Edeceğim"

"Vekilimiz bu iddiayı bir kez daha Genel Başkanımıza iletmiş. Genel Başkan iddiasının kaynağını soruyor. O da iddiasının kaynağının istihbarat olduğunu söylüyor. Genel Başkanın da bunun üzerine yapabileceği tek bir şey var. “Peki o zaman referansın istihbaratsa ben istihbaratı arayıp buradan bilgi alacağım” diyor. Hem Hakan Fidan’ı hem Hulusi Akar’ı arıyor. “Benim referansım istihbarat” dediği için “arayalım, soralım” diyor. Ben dün de suç duyurusunda bulundum. Bunun nedeni, birincisi iftira atanın iftira yanına kalmasın, beni alın bu yaşıma kadar bakın, “bu iftiradır bu adam Türk milliyetçisi Atatürkçü bir ferttir” deyin. Bu ana sebebi. Başka bir nedeni ise bu ülkede insanlar, kahraman Türk ordusunun subayları hapishanelerde bu iftiralardan, benzer alçaklıklardan dolayı hayatlarını kaybettiler, bu kadar ucuz olmamalı. Bu ülke çürür. Bu ülkede her şeyin üzerinden kalkarız. Bu ülkeyi hukuksuzluk ve iftira bitirir. Ben bununla sonuna kadar mücadele edeceğim." 

FETÖ’nün Siyasi Ayağı

"FETÖ’nün siyasi ayağıyla ilgili biz iki kez Meclis’e önerge verdik. Bu önerge iktidar ve ortağı tarafından reddedildi. Adalet ve hukuk için çaycıya kadar alıp sorguluyor, tutukluyorsanız, işin siyasi ayağında Allah bizi afetsin diyerek işin içinden sıyrılmakla olmaz. Bunların hepsi sorulacak. Bu işin siyasi ayağı ortaya çıkarsa bu iş çözülür ve biter."

Ümit Özdağ Bunu Niye Yaptı?

"Bunu kendisine sormak lazım. Benim tahminim birincisi İstanbul İl Başkanlığı Kongresinde benimle birlikte bir aday daha vardı. Sayın Vekil diğer adayı destekledi ve aynı iftiraları ilçe başkanlarını, delegeleri dolaşarak o gün de yaptı. Yetinmedi üzerine de dedi ki, “Buğra Kavuncu Türk Milliyetçilerini partiden tasfiye ediyor”. Bakın o günden süren bir mücadele. Bizler biat kültürüne bayrak açtık. Birinin başkasının iradesine ipotek koyma dönemi bitti. O istiyor ki il başkanına talimat veririm oturur, talimat veririm kalkar. İstediğimi ilçe başkanı yapar istemediğimi yapmaz. Ben İstanbul’a il başkanı olarak geldiğimde bu sıkıntılar yaşanmıştı. Ben o zaman diğer İstanbul vekilleri ile de konuşmalıyım dedim. “Ben herkes değilim, bu partinin iki kurucusundan biriyim, bunu problem haline getiririm” dedi. Biz itibar ederiz, dinleriz bu ayrı ama reis söyler eşraf arasından ölüme gider devri bitti. Bütün terör örgütlerine bakın, fikri hür vicdanı hür insan istemezler. Biat eden insan isterler." 

Millet İttifakı'nın Geleceği

"CHP ile ittifak yapılmaması konusunda tek bir itiraz vardı o da benim hakkımda iftirada bulunan Sayın Vekil bu ittifaka karşıydı. Karar alındı ve Millet ittifakı sahada yer alarak muvaffak oldu. Ben şahsi olarak; bu ittifakın çok önemli olduğunu, Millet İttifakı'nın artık Türkiye’de taşıyıcı kolon olduğunu... Türkiye’deki artık bir dengedir. Millet İttifakı, bu ülkenin umududur ümididir. Başarılı olmuştur ve önümüzdeki seçimlerde partimizin ilgili kurumları kararını verecektir. Benim şahsi kanaatim tek adam rejiminden güçlendirilmiş ve iyileştirilmiş parlamenter sisteme geçişin sağlıklı ve sulh içinde gerçekleşmesi için Millet İttifakı’nın devam etmesini ben devam etmesi yönünde umut taşıdığımı her yerde söyledim. Millet İttifakı ilkesel bir birliktelik yapmıştır. Hukuk için adalet için ifade ve basın özgürlüğü Türkiye’de tesis edildiği gün bizim yine en büyük rakibimiz CHP olacaktır. Cumhurbaşkanlığı konusunda da bizim Cumhurbaşkanı adayımız net ve tektir. Genel Başkanımız Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı olarak İstanbul’dan Ankara’ya göndereceğiz."

buğra kavuncu iyi parti istanbul il başkanı fox tv katiad fetö ümit özdağ'ın iddiaları ismail küçükkaya meral akşener millet ittifakı