İYİ Partili Kavuncu'dan Adaylık Açıklaması: Sahada En Çok Duyduğumuz İsim Mansur Yavaş

TAKİP ET

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, sahada cumhurbaşkanı adayı olması için en çok konuşulan ismin Mansur Yavaş olduğunu söyledi.

HaberTürk'te Olaylar ve Görüşler programında konuşan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, sahada cumhurbaşkanı adaylığı için en çok duydukları ismin Mansur Yavaş olduğunu, İYİ Parti teşkilatlarından ve tabanından ise Meral Akşener'in aday olması konusunda taleplerin sürdüğünü söyledi.

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz ve ekibi tarafından hazırlanan ekonomi programını hatırlatan Kavuncu, enflasyonla mücadele için planlarının hazır olduğunu söyledi. İktidara gelmeleri durumunda Para Politikası Kurulu'nda yer alacak isimlerin liyakat esaslı olarak belirleneceklerini ve Kurul'da verilen oyların kamuoyuna açıklanacaklarını belirten Kavuncu, enflasyona karşı faiz aracının etkin biçimde kullanılacağını ve kamu maliyesinde reform yapılacağını vurguladı.

"Serbest Piyasa Vazgeçilmez"

28 Şubat Bilkent Deklarasyonu'nda vurgulandığı üzere kamu maliyesinin denetiminin sıkılaştırılacağını ve bütçe ödeneklerinin aşılması durumunda yeniden Meclis onayının aranacağını söyledi. Ciddi bir vergi reformuna girişeceklerini belirten Kavuncu, Türkiye'yi kayıtdışı ekonomiden kurtaracaklarını ifade etti. Vergi aflarına son vereceklerini belirten Kavuncu, "Vergisini sürekli ödeyen vatandaş mağdur oluyor. Buna son vereceğiz" dedi.

"Özel sektör Türkiye'nin yüz akı" diyen Kavuncu, "Bunu kaybetmemek için serbest piyasadan taviz vermeyeceğiz" diye konuştu. Rüzgar Gülü Projesi'ni hatırlatan Kavuncu, "Tüm Türkiye'de ilkokul ve ortaöğretimde protein ağırlıklı sabah ve öğle yemeği verilecek. Gıda kaynaklı hastalıklar son bulacak. Sağlıktan tasarruf edeceğiz ve sağlıklı büyüyecek çocuklarımız. Serbest piyasayı koruyacağız ve sosyal devletten de taviz vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

"İstanbul'da Oy Oranımız Yüzde 17"

Mart ayında İstanbul'da KONDA'ya yaptırdıkları ankete göre İYİ Parti'nin yüzde 17'ye çıktığını belirten Kavuncu, "AKP'de, Cumhur İttifakı'nda çok ciddi düşüş var. Millet İttifakı'nda ise ciddi yükseliş var" dedi. "Rozet takarken ben esprili takıyorum. MHP'den gelen olunca iki rozet, AKP'den gelenlere dört rozet takıyorum. CHP'den gelen olursa bir rozet. Dört rozet taktığım insanların sayısı her geçen gün artıyor" diyen Buğra Kavuncu, sahada yaptığı gözleme göre daha önce dükkanına kendilerini kabul etmeyen esnafların ikinci kez gittiklerinde kendilerine "Girsenize içeri" dediklerini söyledi.

Dün Kağıthane'de AKP'li bir emekli polisle konuştuklarını belirten Kavuncu, çocuğunun makine mühendisi olduğunu ve 3 yıldır işsiz olduğunu söylediğini aktardı. Vatandaşın ekonominin durumu nedeniyle zor günler geçirdiğini ve bu nedenle iktidarın süratle zayıfladığını söyledi.

Aday Tartışması

"Ben ve bütün teşkilatımız Meral Akşener'in doğru kişi olduğuna inanıyoruz" diyen Kavuncu, Akşener'in aday olmayacağını açıklamasının ardından İYİ Parti'nin birinci parti olmaya odaklandığını ve çalışmalarının ivme kazandığını söyledi. Bu sayede partinin polemiklerin dışında kaldığını belirten Kavuncu,  tartışmalardan sıyrılarak oy oranlarını katladıklarını söyledi. "Eylül 2021'den Ağustos 2022'ye bakın. Oy oranımız nerden nereye geldi? Yüzde 19'lar yüzde 20'lerde geziyoruz artık. Yüzde 60'ın üzerinde bir büyümeden bahsediyoruz" diyen Kavuncu, Akşener'in parlamenter sistem vurgusu yaparak "Başbakan olacağım" demesiyle partinin süratle kurumsallaşarak çalışmalarını ivmelendirdiğini vurguladı. 

Kılıçdaroğlu Aday mı? 'Sahada En Çok Duyduğumuz İsim Mansur Yavaş'

Kemal Kılıçdaroğlu'nun resmi olarak adaylığını ilan etmediğini belirten Kavuncu, "Aday olacaksa da olmayacaksa da Kılıçdaroğlu'nun bunu yapması lazım. Çünkü aday olacaksa bugünden belli etmeli, olmayacaksa da aday olacak kişinin arkasında kenetlenilmesi lazım" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun adaylık iddiasını muhafaza ettiğini belirten Kavuncu, "Bizim sahada duyduğumuz isim Mansur Yavaş'ın ismi" dedi. Ekrem İmamoğlu'nun da adının zikredildiğini belirten Kavuncu, "Ama Mansur Başkan'la ilgili bir ağırlık olduğunu görüyoruz" diye konuştu. 

"En doğru kişi kim? Kim kazanır? En önemli sorular bunlar" diyen Kavuncu, AKP'den ve MHP'den Millet İttifakı'na geçen seçmenin kimi aday görmek isteyeceğinin en dikkatle yaklaşılması gereken konu olduğunu söyledi. 

 

iyi parti istanbul il başkanı buğra kavuncu adaylık açıklaması sahada en çok duyduğumuz isim mansur yavaş meral akşener