İYİ Partili Kavuncu "Konu Artık Gündemimizde Değil, Abdestimizden Şüphemiz Yok"

TAKİP ET

Buğra Kavuncu, FETÖ mensubiyetiyle itham edilmesiyle başlayan krize ilişkin "Konu artık bizim gündemimizde değil. Ben şahsıma yapılan saldırılarla ilgili Başsavcılığa gerekli başvuruyu yaptım. İl ve ilçe teşkilatlarımız da Genel Merkezimize gerekli resmi talebi yapacak. Dolayısıyla biz işimizi yapıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

İYİ Parti Kartal İlçe Başkanlığı, partiye yeni katılan üyeler için toplu katılım organizasyonu düzenledi. Kartal Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törene İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun yanı sıra STK Başkanı Burak Akburak ve İstanbul Milletvekilleri Ahmet Çelik ile Hayrettin Nuhoğlu da katılım sağladı.

Partililer, törende konuşmasını gerçekleştirmek üzere kürsüye gelen Kavuncu'ya yoğun alkış ve sloganlarla destek verdi. Konuşmasında önce partiye üye kazandırma çalışmalarına ilişkin bilgiler veren Kavuncu, "Bizim ana hedefimiz Sayın Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanı yapmak. Biz bu hedefi, bu ülkeye demokrasi getirmek, bu ülkenin insanının kendine yakışır şekilde yaşamasını sağlamak için Genel Başkanımızın nezdinde ete kemiğe büründürdük. Bu hedeflere ulaşmak öyle kolay değil; bundan dolayı her ilçeye üye hedefi koyduk. Çünkü üye yapmak demek siyaset yapmak, gönüllere girmek, kendi ideallerinizi seçmene anlatmak, onun içine sindirmek demek. Bir il ve ilçe başkanlığının bundan daha önemli bir hedefi olamaz. Bugün aramıza katılacak yeni üyelere de ‘hoş geldiniz’ diyorum" ifadelerini kullandı.

Partisinin İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın katıldığı bir canlı yayında kendisini FETÖ'cülükle itham etmesiyle başlayan krize de değinen Kavuncu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Siyasette maalesef bu tür engeller de karşınıza çıkıyor. Arkadaşlarım bazen bana diyor ki; ‘Başkan ciddi bir problem var ama sen çok rahatsın.’ Bir kere ortada ciddi bir problem ve sıkıntı yok. Konu yargıya intikal etti, biz normal gündemimize devam ediyoruz. İYİ Parti net bir şekilde hedefine ilerliyor. Oy oranlarını her gün yükseltiyor. Her gün demokratik anlayışını ve yaklaşımını geliştiriyor. Bundan dolayı konu artık bizim gündemimizde değil. Ben şahsıma yapılan saldırılarla ilgili Başsavcılığa gerekli başvuruyu yaptım. İl ve ilçe teşkilatlarımız da Genel Merkezimize gerekli resmi talebi yapacak. Dolayısıyla biz işimizi yapıyoruz. Rahatlığımın bir sebebi şu; bizim abdestimizden şüphemiz yok. Diğer bir sebebi de şu; doğumumdan bu yaşıma kadar hep ortada, açık ve şeffaf oldum. Yüzlerce, binlerce arkadaşım var. Hepsi beni bilir. İş hayatım ortada, nerede ne yaptığım hepsi ortada, açık ve net. Rahatlığım bunlardan kaynaklanıyor. İftiracılarla mücadele ederken adalete sığınmaktan başka hiçbir seçeneğimiz yok."

iyi parti istanbul il başkanlığı iyi parti kartal ilçe başkanlığı toplu üye katılımı töreni buğra kavuncu ümit özdağ ahmet çelik burak akburak hayrettin nuhoğlu