İYİ Partili Koray Aydın: Cumhurbaşkanı Adayımızı Erken Açıklamayacağız Ama Geç de Kalmayacağız

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, sandık güvenliğine odaklandıklarını vurguladı.

Sözcü'den Ruhat Mengi'ye konuşan İYİ Parti Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dolar kurunun ve enflasyonun yükselişine ilişkin söylediği hiçbir sözün yerine getirilemediğini belirterek "TÜİK'in genel müdüründen bütün daire başkanlarına kadar iş başında olan bütün memurları görevden alındı, yeni yandaşlar getirildi ve araştırma sepetlerinin de yapısı değiştirildi. Bütün bu organizyona rağmen açıklanan enflasyon; üretici fiyat endeksinde yüzde 138, tüketici endeksinde yüzde 78, 62. Bu ne getiriyor beraberinde, üretimde hala yüzde 138'lik bir enflasyon artışı görülüyorsa bunun önümüzdeki aylara da yansımaması mümkün değildir. Demek ki TÜİK'in bu kadar rakamlarla oynamasına rağmen önümüzdeki aylarda da enflasyon artarak devam edecek" dedi.

"Böyle Bir Öngörüsüzlük Ekonomi Literatüründe Yok"

Enflasyon nedeniyle vatandaşların zor durumda olduğunu belirten Aydın, Erdoğan'ın halktan sabır göstermesini istemesine tepki gösterdi. Erdoğan'ın enflasyonun düşüşü için 2023'ün Şubat-Mart aylarını işaret etmesine tepki gösteren Aydın, "Şimdi, bütün bu ekonomik hedefler, atmasyon tahminler, hesapsız öngörüler yeniden yerle bir oldu. Ekonomiye ilişkin tahminlerde her ay sapma olur mu, dünyada böyle bir ülke var mı? Bu iktidarın, unutmayalım 2022 bütçesine koyduğu enflasyon hedefi yüzde 9.8, enflasyon Haziran ayı itibarıyla yüzde 78'i aştı, böyle yanılma, hedeften bu kadar sapma, böyle bir öngörüsüzlük ekonominin literatüründe yok" ifadelerini kullandı.

"İktidar Gırtlağına Kadar İsrafa, Harama Batmış"

Erdoğan'ın sık sık görüştüğü Türk-İş'in dahi açlık sınırını 6 bin 391 lira olarak açıkladığını hatırlatan Aydın, asgari ücretin 5 bin 500 liraya çıkarılmasının bu enflasyon karşısında fayda sağlamayacağını söyledi. Vatandaş geçim derdindeyken sarayın israf ve safahat içinde olduğunu belirten Aydın, "İktidarın sözcüleri sürekli vatandaşa tasarruf tavsiye ediyor ve fakirliğin nimetlerinden dem vuruyor, son konuşmaları bunun üzerine kurulu. İktidarın başı da vatandaştan sabır istiyor ancak sarayda iktidar yandaşlarında tasarrufun esamesi bile okunmadı, itibardan tasarruf olmaz safsatasıyla sarayda israf ve sefahat hüküm sürmektedir, bunu artık bütün Türkiye biliyor. Gırtlağına kadar israfa, harama, sefahate batmışlar" diye konuştu.

"Genel Başkanımız Bana 'Partinin 2. Adamı' Görevini Verdi"

Teşkilat Başkanlığı'ndan alınarak Siyasi İşler Başkanlığı'na getirilmesine ilişkin soruya cevap veren Aydın, "Partide 4.5 sene Teşkilat Başkanı olarak görev yaptım, bir partinin sıfırdan kurulması, onun hayata geçirilmesi ve çalışır hale gelen bir teşkilat yapısının kurulması çok ağır ve insanı da yoran bir görevdir. 4.5 yıldan sonra Genel Başkanımızın bana 'Partinin 2'nci adamı' görevini vererek, yanına alarak, bundan sonraki süreci yönetme görevini vermesini önemsiyorum. Bu görevi de en iyi şekilde yapmanın gayreti içindeyim" dedi.

"Üçüncü Mustafa Kemal Zirvesi"

Altılı masanın İYİ Parti'nin ev sahipliğinde toplanmasına "Üçüncü Mustafa Kemal Zirvesi" denilmesine ilişkin soruya cevap veren Aydın, "Altılı Masa'daki üç partinin; Gelecek ve DEVA partilerinin de genel merkezleri Ankara Mustafa Kemal Mahallesi'nde, o nedenle böyle anılmıştır" diye konuştu.

Altılı Masa Sandık Güvenliğine Odaklandı

Altılı masanın sandık güvenliğine odaklandığını belirten Koray Aydın, "Halkımız seçim ve sandık güvenliğinden endişe etmesin, her bir oya sahip çıkacağımız bir düzen çalışması yapılıyor, sandıkları sonuna kadar koruyacak bir düzen inşa ediliyor ve seçimden sonra hızlı bir şekilde sistemin değiştirilmesinin çalışmaları sürdürülüyor, yasal ve anayasal alt yapısı hazırlanıyor. Nihayetinde de cumhurbaşkanı adayını belirleyecekler" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Adayı Ne Zaman Açıklanacak?

"Cumhurbaşkanı adayımızı erken açıklamayacağız, erken açıklamayacağız ama geç de kalmayacağız, tam zamanında açıklayacağız" diyen Aydın, iktidara "Sayın Erdoğan ve Cumhur İttifakı her şeyi bunun üzerine inşa etmiş vaziyetteler, çok merak ediyorlarsa erken seçim kararını alsınlar" diye seslendi.

"Bu Seçim En Kötü Şartlarda Hayat Mücadelesi Verenlerin Seçimi Olacak"

Cumhur İttifakı iktidardan gitmeden ekonomide yeniden güven inşa edilmesinin mümkün olmadığını belirten Aydın, "Siyasi ahlak ve sorumluluk gereği Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın artık kenara çekilmesi gerekmektedir. Önümüzdeki seçim, en kötü şartlarda hayat mücadelesi verenlerin seçimi olacak" diye konuştu.

iyi parti koray aydın cumhurbaşkanı adayımızı erken açıklamayacağız ama geç de ruhat mengi partinin ikinci adamı