İYİ Partili Kurmay: DEVA Yüzde 3'ü Almaya Çalışırken Yüzde 10'u Kaybediyor

TAKİP ET

Gazete Duvar'a konuşan İYİ Partili bir kurmay, "DEVA'nın dile getirdiği konular İYİ Parti'nin durduğu yer dikkate alındığında kesinlikle savunmadığı konular. DEVA yüzde 3'ü almaya çalışırken, bu açıklamalarla yüzde 10 gibi bir kesimi kaybediyor" ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi, Temel Haklar Eylem Planı kapsamında vatandaşlık tanımını yeniden ele almayı teklif etmiş ve anadil ile ilgili vaatleri ortaya koymuştu.

İYİ Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu, bu açıklamalarla ilgili "Masayı bağlamaz, ortak metinlerde bu konular olmayacak" yanıtı vermiş ancak söz konusu vaatlerin parti içinde tepkiyle karşılandığı ileri sürülmüştü.

Gazete Duvar'ın aktardığına göre Altılı Masa’nın birlikteliğini sarsacak açıklamalardan kaçınılması gerektiğine dikkat çeken İYİ Partili bir kurmay, "DEVA'nın dile getirdiği konular İYİ Parti'nin durduğu yer dikkate alındığında kesinlikle savunmadığı konular. Hepimizin farklılıkları var ama bu dönem farklılıkların öne çıkarılacağı bir dönem değil. DEVA yüzde 3’ü almaya çalışırken, bu açıklamalarla yüzde 10 gibi bir kesimi kaybediyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Bizim Oylar 15 Bandına Oturmuş Görünüyor"

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine beş aydan az bir süre kala, Gelecek ve DEVA partileri yüzde 1-2 bandında gözükürken, İYİ Parti yüzde 15-19 bandında ölçülüyor.

Yine Gazete Duvar'ın aktardığına göre İYİ Partili kurmaydan konuyla ilgili dikkati çeken bir yorum geldi. Buna göre ismi belirtilmeyen siyasetçi, "Bizim oylar 15 bandına oturmuş görünüyor. Ama bunun da üstüne çıkacağız." diyerek oy oranlarını artıracağını söyledi. 

 

kürşad zorlu iyi parti deva partisi eylem planı