İYİ Partili Kürşad Zorlu'nun Ovaköy Sınır Kapısı Önergesine Ticaret Bakanı'ndan Yanıt Geldi

TAKİP ET

Ovaköy sınır kapısı Türkmeneli ile Türkiye'nin köprüsü olacak.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, terör örgütlerinin oluşturmaya çalıştığı koridora izin verilmemesi açısından Şırnak Ovaköy bölgesine sınır kapısı yapılmasına ilişkin olarak soru önergesi vermişti.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan Soru Önergesi: Ovaköy Sınır Kapısı Açılmalıdır

Zorlu'nun önergesine Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan yanıt geldi. 

Yanıtta "Ovaköy Gümrük Kapısı'nın açılarak Ali Rıza Efendi Gümrük Müdürlüğünde hizmet vermeye başlamasının; Habur Gümrük Kapısı üzerindeki yükü hafifleteceği, söz konusu kapıda verilen gümrük hizmetlerinin kalitesinin artacağı, dolayısıyla Irak ile ülkemiz arasında gerçekleşen dış ticaret hacminin yükselmesine katkı sağlayacağı değerlendirilmektedir. Kalkınma Yolu Projesi'nin önemli bir geçiş güzergahını teşkil edecek olan Ovaköy Gümrük Kapısı'nın açılmasını teminen Irak Hükümeti ile görüşmeler düzenli olarak sürdürülmektedir." denildi.

Gelen yanıtı paylaşan Zorlu şu ifadeleri kullandı: 

Bir süre önce Türkiye-Irak-Suriye sınırınde gerek ülkemizin terörle mücadelesin koridor ihtimalini engellemek gerekse Musul-Kerkük gibi Türkmen vatandaşların yoğun yaşadığı yerleşim yerlerinin ülkemize karayolu ile bağlanmasına katkı sağlamak üzere Ovacık Sınır Kapısı açılmasını talep etmiş ve TBMM’de soru önergesi vermiştim.

Önergeme ilk olumlu cevap Ticaret Bakanı Sayın Ömer Bolat’tan geldi ve ticari açıdan bu kapının şart olduğunu resmi olarak ortaya koymuş oldu.

İlgili diğer Bakanlıkları da bu süreci sonuçlandırmaya davet ediyorum.

Ben de takipçisiyim!

 

 

ovaköy sınır kapısı ovaköy Ovaköy Sınır Kapısı kürşad zorlu