İYİ Partili Mehmet Tolga Akalın: Süt Leke Taşısa Bile Biz Taşıyamayız

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, partisinin milletvekili aday listelerinden ötürü kırgınlık yaşayan seçmenlere seslendi. Akalın, 'Omuzlarında yükseldiğimiz on binlerce cesur yüreği ve milyonlarca seçmeni üzemeyiz.' dedi.

14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimler öncesinde siyasi partilerin milletvekili aday listeleri kamuoyuna açıklandı. İYİ Parti’nin listelerinde bazı isimlerin yer almaması veya beklenen sıralarda olmaması parti tabanında ve seçmenlerde hayal kırıklığı yarattı.

Bu duruma ilişkin bir açıklama yapan İYİ Parti Milli Güvenlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Edirne 1’inci sıra milletvekili adayı Mehmet Tolga Akalın, Twitter hesabından şu ifadeleri kullandı:

“Türk siyasi tarihinin en hukuk tanımaz, totaliter ve otoriter iktidarına karşı çevreden gelip merkez boşaltan ve yeni merkezi ‘Milliyetçilik Demokratlık ve Kalkınmacılık’ ilkeleri doğrultusunda inşa etme iddiasında olan bir siyasi hareketiz. Süt leke taşısa bile biz taşıyamayız. Omuzlarında yükseldiğimiz on binlerce cesur yüreği ve milyonlarca seçmeni üzemeyiz.”

mehmet tolga akalın iyi parti seçim