İYİ Partili Metin Ergun'dan Hamza Yerlikaya'ya Dikkat Çekici Cevap

TAKİP ET

İYİ Partili Metin Ergun, Vakıfbank Yönetim Kurulu üyesi yapılan Hamza Yerlikaya'ya cevap verdi.

Kurban Bayramı'nın ilk günlerinde İstanbul yoğun bir sağanak yağışla karşı karşıya kaldı. Kentin bazı noktalarında meydana gelen su baskınlarının ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tatilde olması eleştirilere konu oldu.

Bayramda ailesiyle birlikte tatile çıkan İmamoğlu ise "kente bir gecede Temmuz ayında düşen yağışın 5 katının düştüğünü", ekipleri "il dışından" koordine ettiğini ve "İstanbul'un karşılaştığı sıradışı yağışı az sorunla atlattığını" savundu.

İmamoğlu'nu ima ederek bir sosyal medya paylaşımında bulunan AKP'li Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, "Tatilden boşta kalan vaktinde belediyecilik oynamaya çalışan kişiye ne denir?" diye sordu.

Bu soruya cevap veren İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Metin Ergun "Banka yönetim kurulu üyesi denir" ifadelerini kullandı. Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olan AKP'li Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, Haziran 2020'de Vakıfbank Yönetim Kurulu üyeliğine atanmıştı.

iyi parti metin ergun hamza yerlikaya vakıfbank bilezik gibi geçirmiş yönetim kurulu üyesi ekrem imamoğlu ibb yağış tatil