İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu'ndan CHP'li Tunç Soyer'e Sert Tepki

TAKİP ET

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e tepki gösterdi.

İşgalci Yunan ordusu, 15 Mayıs 1919'da İzmir'i işgal etti. Yunan ordusu, 3 yıl süren işgal boyunca Anadolu'da binlerce suç işledi. Türk kadınlarının ırzına, Türk milletinin harim-i ismetine tasallut eden Yunan ordusu, Türk Cumhuriyeti'nin Bânisi, Türkiye'nin Halaskârı, Büyük Türk Başbuğu, Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk'ün komutasındaki kahraman Türk ordusu tarafından mağlup edilerek 26 Ağustos 1922'de Türk topçusunun öfkesi, 30 Ağustos 1922'de Türk askerinin süngüsü ve 9 Eylül 1922'de Ege'nin serin suları ile tanıştırılarak Anadolu'dan kovuldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ise Batı Anadolu'ya tarihinin en acı günlerini yaşatan Yunan ordusunun kovulmasının yıl dönümünde kenti "Barışın ikinci yüzyılı" ifadeleri yer alan afişlerle donattı.

Buna tepki gösteren İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, "15 Mayıs 1919’un ne olduğunu anlamak istemeyen akıl, 9 Eylül 1922’nin muhtevasını kavrayamaz. '9 Eylül' İzmir ve Türkiye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 'ZAFER' günüdür. Sn. Tunç Soyer’i bu afişleri kaldırmaya ve 9 Eylül’ün 100.yılına yakışır kutlamalar yapmaya davet ediyorum" açıklamasını yaptı.

 

iyi parti müsavat dervişoğlu chp chpli tunç soyer tepki izmir büyükşehir belediyesi barışın ikinci yüzyılı 9 eylül kurtuluşu mustafa kemal atatürk zafer