İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu'ndan Yavuz Ağıralioğlu ve Koray Aydın Açıklaması

TAKİP ET

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İzmir'de basın toplantısı düzenledi.

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, üretici enflasyonunun artışın son 27 yılın en yüksek seviyesine çıktığını hatırlatarak "TÜİK’e göre mart ayı enflasyonu 5.46, yıllık enflasyon tahmini 61,14…  Üretici mart ayı enflasyonu 9.19, yıllık 114.99 olarak açıklandı. Bu üretici enflasyonundaki artış son 27 yılın en yüksek seviyesidir. İktidar görülüyor ve anlaşılıyor ki rakamlarla oynamaya devam ediyor, bunun faydası olmadığını da henüz idrak edebilmiş değil" dedi.

ENAGrup'un enflasyon rakamlarını zikreden Dervişoğlu, "Tüketici mart ayı enflasyonu 11.93, yıllık enflasyon tahmini 142.63… Palyatif birtakım tedbirlerle enflasyonun düşürüleceğini zanneden iktidara sesleniyoruz; enflasyonla mücadele rakamlarla oynayarak yapılmaz. Arzı artırmadan enflasyonu düşürebilmenin ekonomi ilmi açısından imkanı yoktur. Üretimi artıracak tedbirlerin alınması gerekmektedir. Özellikle gıda enflasyonunun önlenebilmesi için çiftçinin desteklenmesi, ithalata harcanan paranın çiftçiye destek olarak verilmesi lazım. Aksi halde Türk Milleti açlık ve yokluk tehdidiyle karşı karşıya kalacaktır" diye konuştu. 

Asgari Ücret 

İYİ Parti lideri Akşener'in asgari ücretin üçer aylık periyotlarla belirlenmesi tavsiyesini hatırlatan Dervişoğlu, "Asgari ücretin altında maaş bulunmamalıdır. Bu iktidarın ekonomi yönetimi tüm kesimleri mahvetti. Bu beyler iktidara geldiğinde 1 çeyrek altın alınan parayla bugün 1 kilo domates, salatalık alınamıyor. Karşı karşıya kaldığımız bu durum karşısında pembe tablolar çizen iktidar ve sözcülerine İzmir’den sesleniyorum; yanlış yaptınız, uyarılara kulak vermediniz, Türkiye’nin birçok alanda olduğu gibi ekonomi alanında da büyük bir felaketle karşı karşıya kalmasına sebep oldunuz.  Artık yapacağınız tek şey, Türkiye’nin kurtuluşu açısından bir genel seçimdir" ifadelerini kullandı.

Yeni Seçim Kanunu

Cumhur İttifakı'nın hazırladığı yeni seçim kanununa ilişkin partisinin uyarılarını yineleyen Dervişoğlu, "‘Eğer kanun yapma gücünüzü bir silaha çevirdiyseniz, hiçbir silah sahibine sadık değildir, gün gelir sizi vurur’ demiştim. Ama ders çıkarmadılar. Onlara dersi sandık önüne geldiği zaman Aziz Türk Milleti verecektir. Seçim kanunundaki düzenlemeler tamamen iktidarlarını korumaya yöneliktir. Bunun yanında da artık Cumhurbaşkanı devletin imkanlarıyla propaganda yapabilecek. Bundan bir fayda temin edeceklerini zannediyorlar ama Cumhurbaşkanı devlet uçağıyla İzmir’e gelip seçim propagandası yapmaya kalktığında İzmir halkından cevabını alacaktır" dedi.

İYİ Parti Başkanlık Divanı'nda Yapılan Değişiklikler

Perşembe günü Akşener'in İzmir'e geleceğini duyuran Dervişoğlu, Başkanlık Divanı'nda yapılan değişikliklere ilişkin "Siyasi partilerde bu tür değişiklikler olur. Bu tartışmanın yaşanması, İYİ Parti’nin demokrasi anlayışından kaynaklı bir durum. Bu değişiklikleri sadece kongreden kongreye yapmıyoruz. Ancak kamuoyunda iki noktayı ya da iki kişiyi esas alarak bu tartışmaları yapmaya çalışıyorlar. Koray Bey bu partinin kurucusudur, hizmetleri ile temayüz etmiş, herkes tarafından kabul görmüş bir şahsiyettir. Bana sorarsınız ben bu yaşta böyle bir göreve talip olmam. Yüksek enerji isteyen bir konudur. Ama Koray Bey başından beri bu görevi yapıyor. Koray Bey’in bir makamdan alınıp bir başka makama taşınmış olması kamuoyunda tartışıldığı kadar partimiz içerisinde tartışılmıyor. Divandaki yerinin değişmesi ona olan sevgimizi, saygımızı azaltmaz. Bu bir parti içi meseledir" dedi.

O Fotoğraf Koray Aydın'ı Koltuğundan Etti

Yavuz Ağıralioğlu'nun Divandan Atılması

Kendi akıllarına gelmeyen şeylerin tartışıldığını belirten Dervişoğlu, "Yine Yavuz Ağıralioğlu kıymetli bir arkadaşımız, partimiz kurulup TBMM’ye geldiği andan itibaren sözcü nitelikli sıfatları vardır, birçok görevde bulunmuştur. Yavuz Ağıralioğlu, boşta biri değil partimizin milletvekili… Hala bulunduğu konum itibariyle kendisi ve partisi adına mücadele verme konusunda söz söyleme salahiyetine sahiptir" diye konuştu. 

İYİ Parti Divan Kurulu'ndan Atılan Yavuz Ağıralioğlu: Kararı Ben de Sizinle Birlikte Öğrendim

iyi parti grup başkanvekili müsavat dervişoğlu yavız ağıralioğlu koray aydın açıklaması izmir