İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu Tutuklu Türk Milliyetçisi Gazetecilerle İlgili Konuştu: Türk Milliyetçiliği Ne Zaman Suç Oldu?

TAKİP ET

İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu, Türk milliyetçisi gazetecilerin tutuklanmasına tepki gösterdi.

Türk milliyetçisi gazeteciler Süha Çardaklı ve Batuhan Çolak, sığınmacılarla ilgili haber yaptıkları için tutuklanmıştı. 

Çardaklı ve Çolak'ın ardından Ajans Muhbir'in diğer editörü Serkan Kafkas da geçen Pazartesi günü gözaltına alındı. 

İYİ Parti Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, bugün TBMM'de yaptığı konuşmada gazetecilerin tutuklanmasına tepki gösterdi.

Dervişoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Sığınmacı krizinin etkilerini ortadan kaldırmak yerine bu krizi dile getiren Türk milliyetçisi gençleri tutuklamaya başladınız. Kendi ellerinizle sebep olduğunuz bir krizin bedelini yine bu memleketin evlatlarına ödetiyorsunuz. Türk milletini kuşatan bu sığınmacı sorununu gündeme getirdiği için tutuklanan milliyetçi gençlerin ilk önce "bu bir rutin uygulamadır denilerek saçlarının kazındığını öğrendik. Daha sonra tutuklu gençlerden birisi olan Süha Çardaklı'nın böbreğinde bulunan stentin doktorlar tarafından en geç 9 Ekim'de çıkarılması gerektiği ifade edildiği halde bugün hala ihtiyacı olan sağlık hizmetini alamadığı bilgisine eriştik. Süha Çardaklı'nın 9 gündür böbreklerinde iltihaplanma riski bulunmasına rağmen hala tedavisine başlanamadığı tarafımızdan biliniyor. 

Teröristlere dahi yapılmayan bu muameleler bu uygulamalar ne vicdanidir ne de insanidir. Biz, içeride şu anda bu sebeple tutuklu bulunan gazetecilerin serbest bırakılmasını beklerken, iki gün önce başka bir genç gazeteci arkadaşımızın daha tutuklandığını öğrendik. Üstelik bu tutuklamaların öne sürülen sebeplerinden biri de genç gazeteci arkadaşlarımızın sosyal medya hesaplarında milliyetçi paylaşımlarda bulunması olduğu ifade edilmiştir. Bu son derece hazin bir durumdur. 

Milliyetçi paylaşımlarda bulunmak ne zamandır bu ülkede suç oldu, doğrusunu isterseniz anlayabilmiş değilim. Bunun nasıl bir aymazlık olduğunu tanımlamanızı bekliyorum. Milliyetçi reflekslerden neden bu denli rahatsız oluyorsunuz onu da anlamakta güçlük çekiyorum. 

Bu ülkenin milliyetçi gençlerine, gazetecilerine yapılan bu zulmün tek bir amacı vardır o da Türk milletinin artık yeter dediği sığınmacı ve kaçak sorununu gündeme getirenlere gözdağı vermektir. Çabalarınız, bilinsin ki beyhudedir. Hiçbir Türk milliyetçisi, Türkiye'nin bugününü ve istikbalini tehdit eden sığınmacı ve kaçak krizine karşı sessiz kalmayacaktır."

 

müsavat dervişoğlu batuhan çolak süha çardaklı gözaltı serkan kafkas süha çardaklı türk milliyetçisi gazeteciler