İYİ Partili Nuhoğlu'ndan Deprem Çıkışı

TAKİP ET

İYİ Parti kurucusu ve İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, depreme hazırlık konusunda çok dikkat çekici uyarılarda bulundu.

Hayrettin Nuhoğlu resmi Twitter hesabından "TBMM’de kurulmuş olan Deprem Komisyonunun sonuç raporu üzerine İYİ Parti Grubu adına konuştum. Eleştirilerimizi dile getirerek İktidarın rantçı anlayışla deprem konusunu çözemeyeceğini, sorunun İYİ Parti iktidarında kararlılıkla ve bilime saygılı olarak çözüleceğini açıkladım" ifadeleriyle paylaştığı konuşmasında iktidarı 20 yıldır depreme hazırlık konusunda giriştiği çalışmaların yetersizliği konusunda eleştirdi.

Deprem Komisyonu Raporu hakkında yaptığı açıklamalarda Komisyon'un çalışmaları sırasında 37 kamu kurumunun sunum yaptığını belirten Nuhoğlu, "O halde devletin içinde depremle ilgilenen 37 farklı kurum var demektir, bu kurumlar arasında düzenli veri akışı yoktur. Birkaç farklı bakanlığa bağlıdırlar ve aralarında koordinasyonu sağlayacak bir otorite de yoktur. Dolayısıyla aynı konuda verilen bilgiler ve sayılar farklı olmaktadır" ifadelerini kullandı.

Komisyon'da sunum yapan Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Genel Müdürü'nün "Bizim en büyük sıkıntımız fiili durumdaki bilgiler ile devlet kayıtlarındaki bilgiler örtüşmüyor" dediğini aktaran Nuhoğlu, bu durumun diğer kurumlar için de geçerli olduğunu belirterek Türkiye'de kaç hane olduğuna ilişkin Tapu Kadastro, Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri Genel Müdürlükleri ve TÜİK'in rakamlarının hiçbirinin birbirini tutmadığını açıkladı.

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü'nün "20 yılda 6 milyon 700 bin konut yapacağız" dediğini aktaran Nuhoğlu "Bu hızla bu ortalamayla, 20 yılda sadece 1 milyon 110 bin konut yapılabilir. Dedikleri 6 milyon 700 bin konut sayısına 120 yılda ancak ulaşılabilir. Bu millet depreme karşı güvenli konutlarda oturabilmek için 120 yıl bekleyebilir mi?" diye konuştu.

Komisyon'da sunum yapan Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Genel Müdürü'nün Bizim en büyük sıkıntımız fiili durumdaki bilgiler ile devlet kayıtlarındaki bilgiler örtüşmüyor dediğini aktaran Nuhoğlu bu durum