İYİ Partili Oktay Vural'ın 2002'de Başlattığı 'Cumhuriyetimizin 100. Yılına Mektup' Kampanyasını PTT'ye Mal Ettiler

TAKİP ET

İYİ Partili Oktay Vural, 2002 yılında Ulaştırma Bakanı olduğu dönemde başlattığı '2023'e Cumhuriyetimizin 100. Yılına Mektup" kampanyasını Anadolu Ajansı'nın, kendisini görmezden gelerek PTT A.Ş.'nin başlattığını yazdığını açıkladı. Vural, ''AK Partiden önce yapılanları görmezden gelmek devlet politikası mı? Hiç olmazsa doğru haber vermek gerekmez miydi?'' ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural,  Ulaştıma Bakanı olduğu dönemde 23 Nisan 2002 tarihinde "Türkiye İçin Tek Yürek" taahhütleri ile “2023’e Cumhuriyetimizin 100. Yılına Mektup"  kampanyası başlattığını ve başlattığı bu kampanya çerçevesinde PTT'nin mektupları 29 Ekim 2023'e ulaştırmaya başladığını açıkladı.

Vural, o dönemde başlattığı kampanyanın bugün haberini yapan Anadolu Ajansı'nın kendisini görmezden gelerek, kampanyayı PTT A.Ş. tarafından başlatıldığını yazdığını belirtti ve ''Fakat o dönemde PTT şirket bile değildi. Kampanyayı da Bakanlık başlatmıştı. AK Partiden önce yapılanları görmezden gelmek devlet politikası mı? Hiç olmazsa doğru haber vermek gerekmez miydi?'' dedi.

Vural, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

''Ulaştırma Bakanı olarak 23 Nisan 2002'de “2023’e Cumhuriyetimizin 100. Yılına Mektup" kampanyasını "Türkiye İçin Tek Yürek" taahhütlerim çerçevesinde başlatmıştım.
PTT, 21 yıl önce başlattığım bu kampanyada gönderilen mektupları 29 Ekim 2023'e ulaştırmaya başlamış. 21 yıl önce mektup yazan ve mektubu alan vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve huzurlu ömürler diliyorum. Vefat edenlere de Allah'tan rahmet diliyorum.
Anadolu Ajansı kampanyayı Ulaştırma Bakanı olarak benim başlattığımı görmezden gelerek kampanyanın PTT A.Ş. tarafından başlatılmış olduğunu yazmış. Fakat o dönemde PTT şirket bile değildi. Kampanyayı da Bakanlık başlatmıştı. AK Partiden önce yapılanları görmezden gelmek devlet politikası mı? Hiç olmazsa doğru haber vermek gerekmez miydi?
7 Ocak 2002'de "Türkiye İçin Tek Yürek" kampanyasını başlatırken Bakanlık dönemi çalışma arkadaşlarım bu taahhütleri yerine getireceğine dair "dürüst hizmet" taahhütnamesi imzalamıştı. Bu vesileyle bunların içindeki "100. yıla mektup" taahhüdünü hayata geçiren dönemin PTT Genel Müdürü Murat Kaya'yı rahmetle anıyorum. O dönemde taahhütlerini yerine getiren çalışma arkadaşlarıma, bugün bu mektubu ulaştıran PTT'ye ve yöneticilerine de teşekkür ediyorum. 
Kampanyayı açıkladığımda "Amacın Türkiye'nin onurunu, gururunu yarınlara taşımak, Türkiye'nin lider ülke olma hedefini, yöneticiler ve vatandaşlarla paylaşmak" olduğunu belirterek "2023 yılı Türkiye'sinin vizyonunu şimdiden şekillendirmek zorundayız. Bizleri bekleyen gelecek, karamsar tablolarla dolu bir gelecek değil, bugünden alacağımız stratejik kararlarla ve benimseyeceğimiz davranış değişiklikleriyle şekillendirebileceğimiz umut dolu bir gelecektir. Ortaya konulacak ulusal vizyon, milli bir heyecanı uyandıracak şekilde toplumun her kesimini kucaklamalıdır." demiştim.
Maalesef 23 Nisan 2002'de ortaya konan hayallere, gelecekten beklentilere 29 Ekim 2023 Türkiye'sinde ulaşamamış olmanın üzüntüsü içindeyim. Şüphesiz 21 yıl önce duyduğumuz heyecan karşısında bugün Cumhuriyet kutlamalarının yetersizliğini görmek de üzücü... 
Ne olursa olsun Cumhuriyet her zaman gerçeğimiz, sevincimiz ve umudumuz olmaya devam edecektir.
Cumhuriyetimizin Yeniyüzyılı'nı "Demokratik Milli Yükseliş"le taçlandırmak da en büyük davamız ve hedefimiz olacaktır.''

 

iyi parti oktay vural mektup kampanyası ptt anadolu ajansı ulaştırma bakanı 2023e Cumhuriyetimizin 100.yılına Mektup