İYİ Partili Oral, Soylu'ya Yüklendi: Anlaşılan Çin Muhipleri Cemiyeti Bir Üye Daha Kazanmış

TAKİP ET

İYİ Partili İbrahim Halil Oral, Uygur Türklerine "milli güvenliğe tehdit" iddiasıyla vatandaşlık verilmemesine AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yüzüne karşı tepki gösterdi.

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda İçişleri Bakanlığı'nın bütçesi görüşüldüğü sırada Türkiye'de yaşayan Doğu Türkistanlı Uygur Türklerine vatandaşlık verilmemesi ve buna gerekçe olarak "milli güvenliğe tehdit oluşturdukları" iddiasının öne sürülmesine tepki gösterdi.

Uygur Türklerinin vatandaşlık başvurularına cevap verilirken "bir ya da birkaç dernekten alınan referansların" esas alınmasına tepki gösteren Oral, "Sayın Bakan bir kesim dernekçinin evlerine kadar giderken diğerlerine yüzünü kapıyor" dedi.

"Sebebi 3 Kasım'da Türkiye'ye Gelen Çinli Bakan Yardımcısı mı?"

Yüzlerce Uygur Türkünün vatandaşlık başvurularının "milli güvenliğini tehdit ediyorlar" diye reddedildiğini ve son dönemde Uygur soydaşlarımızın ikamet başvurularında sorunların giderek arttığını belirten Oral, "Bunun sebebi acaba 3 Kasım'da Türkiye'ye gelen Çin Halk Cumhuriyeti Kamu Güvenliği Bakan Yardımcısı ile yapılan görüşmeler midir?" diye sordu.

"Uygur Türklerinin Çektiği Çileyi Dile Getirdim"

Oral'a cevap veren AKP'li Soylu, "Uygur Türklerini Amerika'yla Çin arasında paspas yapmaya çalışan bir anlayışın metnini okudunuz" dedi. Buna cevap  veren Oral, "Ben Uygur kardeşlerimizin çektiği çileyi dile getirdim. Hamaseti konuşmayın Sayın Bakan. Ben yanlış konuşuyorsam siz düzeltirsiniz" dedi.

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni Suçluyorsun"

AKP'li İçişleri Bakanı Soylu'nun "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni suçluyorsun" şeklindeki sözleri üzerine Oral, "Ben Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne sonuna kadar, iliklerime kadar bağlıyım" diye konuştu.

"Anlaşılan Perinçek'ten Sonra Çin Muhipleri Cemiyeti Bir Üye Daha Kazanmış"

Soylu'yla tartıştığı anların görüntülerini sosyal medya hesabından yayımlayan İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, "Uygur Türklerine yapılan ayrımcılığı, 80 yaşında insanlara 'milli güvenliği tehdit ediyor' diye verilmeyen vatandaşlıkları gündeme getirdik. Sayın Bakan Soylu ise bizi Amerika'ya hizmet etmekle suçladı. Anlaşılan Perinçek'ten sonra Çin Muhipleri Cemiyeti bir üye daha kazanmış" ifadeleriyle paylaştı.

iyi parti ibrahim halil oral soylu yüklendi anlaşılan çin muhipleri cemiyeti bir üye daha kazanmış perinçek