İYİ Partili Özlale'den CHP'li Taşkın'a Sert Tepki

TAKİP ET

İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın'a tepki gösterdi.

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, X hesabından yaptığı paylaşımda şanlı Türk Ordusu'na iftira atan ve her fırsatta Kürtü terör örgütü PKK'nın organizasyonlarında boy gösteren CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nu savundu. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kürtçü Sezgin Tanrıkulu Hakkında Fezleke Hazırladı

Kürtçü Xezgin Tanrıkulu, Sur'da Yaşanan Çatışmalarda Öldürülen Hakan Aslan'a Üzüldü

Xezgin Tanrıkulu, Kürtçü Aysel Tuğluk, Figen Yüksekdağ ve Gültan Kışanak'ı Ziyaret Edecek

Taşkın, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Sezgin Tanrıkulu kimseye hakaret etmeden eleştirilerde bulundu. Onu hedef alan samimiyetsiz linç kültürü ise iktidar trollerinin eseridir. Bir süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatının Erdoğan'ı bir davada savunurken dediği gibi, 'İfade özgürlüğü bazılarına şok edici gelen söylemleri de kapsar.'"

Taşkın'a İYİ Partili Özlale'den sert tepki geldi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ümit Özalale, CHP'li Taşkın'ın paylaşımını alıntılıyarak şu ifadeleri kullandı:

"İzmir'i temsil etmek için seçilen bu vekilin (!) Şanlı Türk Ordusu'na dil uzatanları savunması kabul edilebilir değildir. İzmir halkını mecliste bu kişinin temsil etmesi utanç vericidir."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına Aday

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda Ümit Özlale'nin İzmir'de adayları olduğunu açıkladı. Ardından açıklamalrda bulunan Özlale de bu durumu doğruladı.

İYİ Parti'nin İzmir Adayı Ümit Özlale

ümit özlale yüksel taşkın sezgin tanrıkulu izmir izmir milletvekili