İYİ Partili Salim Ensarioğlu: AKP Çözüm Sürecine Katkı İsterse Elimden Geleni Yaparım

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu, AKP'nin çözüm sürecine dair bir katkı isterse elinden geleni yapacağını söyledi.

İYİ Parti Ortadoğu Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu, 23 Derece'ye konuştu.

Ensarioğlu, "AKP sizden çözüm sürecinde dair bir katkı sunmanızı istese cevabınız ne olur?" şeklindeki soruya, "AKP de sunsa, millet de istese, devlet de istese benim için bir partinin talep etmesi önemli değil, halkın talep etmesi ve devletin gerek duyması. Eğer bu gerek duyulursa ben bana düşen ne görev olursa yaparım" yanıtını verdi.  

HDP'nin Kapatılmasına Karşıyım"

"Demokrat bir insanın tartışma sırasında ağzından maksadını aşan konuşmalar olabilir. Biz siyasetçiyiz, demokrasiyi getirmeye çalışıyoruz. Parti kapatmanın yanlış olduğuna inanıyorum. HDP'nin kapatılmasına da karşıyım. Ortada bir suç varsa o yönetici, milletvekili bireysel olarak yasak alabilir. Vatandaş oraya oy veriyorsa o partiye saygı duymak lazım. Anayasanın teminatı altında kurulmuş her parti legaldir. Verilen her oya da saygı duyuyorum."

Kürt Oylarını Alamayan Cumhurbaşkanı Olamaz!

"Kürt buna oy verir buna oy vermez" diyen Ensarioğlu, "Bugün HDP'den ya da bir Kürt Cumhurbaşkanı adayı olursa seçilmeyebilir. Kürtlerin desteklemediği birisi de Cumhurbaşkanı olamaz. Cumhurbaşkanı olunması için kesinlikle Kürtlerin oyunun alınması gerekir" ifadelerini kullandı.


Bilindiği üzere İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Bahadırhan Dinçaslan İYİ Parti'nin Salim Ensarioğlu'nun çözüm sürecine ilişkin açıklamalarını sahiplenmesi nedeniyle  partiden istifa etmişti.