İYİ Partili Tolga Akalın AKP İle İttifak Sözleri Hakkında Konuştu

TAKİP ET

İYİ Partili Mehmet Tolga Akalın, partisinin Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun AKP ile ittifak sözlerine ilişkin olarak; ''İYİ Parti'nin bir siyasal islamcı düzenekle politik ittifak yapması mümkün değildir.'' ifadelerini kullandı. Akalın ayrıca Meral Akşener'in seçim öncesi İBB ve ABB Başkanlarıyla görüşmesini de anlattı.

İYİ Parti Göç Politikaları Başkanı Mehmet Tolga Akalın, katıldığı Halk TV canlı yayınında partisinin Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nın AKP ve MHP ile ittifaka ilişkin olan sözlerine ilişkin konuştu.

Sözlere ilişkin eleştiri getiren Akalın, ''Biz cesurlar hareketi sıfatını ıspanak fiyatına pazardan almadık, sahada vuruşa vuruşa aldık. Kime karşı vuruştuk? AKP zulmüne karşı vuruştuk.'' dedi.

Akalın ayrıca ittifakın mümkün olmayacağını ''İYİ Parti’nin bir siyasal islamcı düzenekle politik ittifak yapması mümkün değildir.'' sözleri ile ifade etti.

'Akşener, İki Belediye Başkanından da Olumlu Cevap Alamadı'

İYİ Partili Mehmet Tolga Akalın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in seçim öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ile 'Cumhurbaşkanı Adaylığı'na ilişkin görüşmesini anlattı.

Akalın, Akşener'in İmamoğlu'na ''Çık kardeşim, sen CHP geleneğinden geliyorsun. Sayısal olarakta en büyük parti CHP'dir. Çık, bizde seni destekleyelim. Gel Kemal Bey ile bir daha konuşalım bu işi çözelim, halk bunu istiyor.'' dediğini ancak Akşener'in, İmamoğlu'ndan olumlu bir cevap alamadığını belirtti.

Mansur Yavaş'a ise Akşener'in ''Siz de bu partinin belediye başkanısınız ama hakim olduğunuz gelenekle halk sizi zaten öncelikle istiyor. Buyrun.'' dediğini ancak Akşener'in Yavaş'tan da olumlu cevap alamadığını söyledi.

Akalın, Meral Akşener'in her iki belediye başkanından da olumlu cevap alamamasının neticesinde bu seferde iki belediye başkanınında Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağını yeni bir düzen inşasına razı olmak durumunda kaldığını ifade etti.

iyi parti tolga akalın akp MHP ittifak ekrem imamoğlu mansur yavaş ibb abb kemal kılıçdaroğlu