İYİ Partili Tolga Akalın: Bu Seçimin Belirleyicisi Türk Milliyetçileridir

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın, HDP'nin "kilit parti" olduğu iddiasının "büyük bir yalan" olduğunu söyledi.

Milliyetçi Odak'ın aktardığına göre Tele1'de Cüneyt Akman'ın sunumuyla canlı yayımlanan Zamanın Ruhu programında konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın, HDP'nin "kilit parti" olduğu iddiasının "büyük bir siyasi yalan" olduğunu söyledi.

"Türk siyasi tarihinde bir dönem için bir kilit taşıydı HDP" diyen Akalın, "Ama bugün HDP'nin kilit taşı olması artık büyük bir siyasi yalan" diye konuştu.

"Bu Seçimin Belirleyici Parametresi Türk Milliyetçileridir"

HDP'nin de bu durumun farkında olduğunu belirten Akalın, "Bakın HDP Eş Genel Başkanı geçen gün iki adaya karşı angajmanını ortaya koydu. Niye? Çünkü yeni dönemde, bu seçimin belirleyici parametresi Türk milliyetçileridir. HDP artık Türkiye'de siyasetin belirleyicisi olmakta, seçmen yönlendirmesi itibarıyla düştü. Geçen gün Diyarbakır'da yakın bir dostum, bir belediye başkanının bir beyanı var, diyor ki: 'Rahmetli Türkeş yatağından kalkıp gelse Tayyip Erdoğan'a karşı bizimkilerin tamamı Türkeş'in boynuna sarılır' diyor. Peki HDP bunu ne yapmak istiyor? Bu seçimi pas geçmek istiyor. Bu sokağa çıkma, bu mitingleri yapma süreci, ters konsolidasyon yapmak ve milleti yeniden AKP'ye angaje etmek amacı taşıyor" ifadelerini kullandı.

iyi parti genel başkan yardımcısı tolga akalın bu seçimin belirleyicisi tolga akalın hdp büyük bir yalan