İYİ Partili Tolga Akalın: CHP, AKP ile İttifak Yapabilir Ama İYİ Parti, AKP ile İttifak Yapmaz

TAKİP ET

İYİ Partili Tolga Akalın, katıldığı programda ''CHP ile AKP ittifak yapabilir ama İYİ Parti, AKP ile ittifak yapmaz'' dedi.

İYİ Parti Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın, Halk TV'de katıldığı canlı yayında İYİ Parti'nin ve Türk Milliyetçilerinin, AKP ile yanyana gelemeyeceğini ifade etti.

'CHP, AKP ile İttifak Yapar, İYİ Parti Yapmaz'

CHP'nin AKP ile ittifak yapabileceğini ancak İYİ Parti'nin AKP ile ittifak yapamayacağını ifade eden Tolga Akalın, şu ifadeleri kullandı:

''Siz diyorsunuz ki bana; Türk Milliyetçileri ile bugünkü kültürel Arapçılar bir araya gelecek. Bunlar 100 yıl önce bile bir araya gelmediler. Daha iddialı bir cümle söyleyeyim; CHP ile AKP ittifak edebilir ama İYİ Parti ile AKP ittifak etmez. İdeolojik olarak karşıtlığımızın sınırlarını herhalde bundan daha açık olarak çizemem. Ha ideolojiden vazgeçtim makyavelist olacam diyen birileri olursa da; günü geldiğinde Reis'in bir hesabı varsa, Türk Milliyetçilerinin daha büyük bir hesabı olur. 

Daha makyavelist CHP. Çünkü Erdoğan'ın 2005'te 'Kürt sorunu var' demesiyle 2024'te CHP'nin, 'Türkiye'de Kürtler daha az eşit' demesi arasındaki fark bu mu ki?''

Tolga Akalın iyi parti CHP akp ittifak cumhur ittifakı