İYİ Partili Tolga Akalın'dan 3 Mart Paylaşımı: Benim Arzu Ettiğim 3. Yol, Milliyetçi Demokrat Bir Siyasi Merkez İnşaası

TAKİP ET

İYİ Parti Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, geçen yıl 14 Mayıs seçimlerinden önce Altılı Masa'da yaşanan 3-6 Mart krizine ilişkin paylaşım yaptı. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 3 Mart'ta yapılan toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkmış, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a çağrı yapmıştı. Ancak Yavaş ve İmamoğlu, Akşener'in çağrısına karşılık vermek yerine iradelerini Kılıçdaroğlu emrinde olduğunu belirtmişti. Kriz, İmamoğlu ve Yavaş'ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı olması ile aşılmıştı. 

Geçen yıl yaşananlara ilişkin paylaşım yapan Akalın, arzu ettiği 3. yolun "Milliyetçi Demokrat" olduğunu belirterek şunları söyledi: 

Bundan bir yıl önce  Genel Başkanımızın ve Genel İdare Kurulumuzun altılı masadan ayrılmasını Türk siyasetinin 21 yıllık tıkanmışlığına son verecek bir  “3.YOL” açma girişimi olarak nitelendirmiş ve mutlulukla dahil olmuştum.Aradan geçen bir yıl ne kadar haklı olduğumuzu açık bir şekilde ortaya koydu. Birbirinin velinimeti olan iki partinin kurduğu tahtıravalli düzenini sona erdirmeksizin Türkiye’yi bir hukuk ve refah devleti yapmak mümkün görünmüyor. Benim arzu ettiğim “3. Yol”aslında cumhuriyetimizi kuran ve onu Atatürk’ten sonra bir daha yönetememiş Türk Milliyetçiliği fikrinin cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında  “Milliyetçi Demokrat” bir siyasi merkez inşaası ve 22 yıldır tahrip edilen Türk siyasal kimliğinin yeniden tahkimi için bir “Türk Çağı” açılmasından ibarettir.
 

3. yol iyi parti 3-6 mart krizi milliyetçi demokrat tolga akalın