İYİ Partili Akalın, Meloni İle Afrikalı Göçmenler Konusunda Mutabakat Yaptığı Söylenen AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Tepki Gösterdi

TAKİP ET

İtalya'dan Türkiye'ye gelecek Afrikalılarla ilgili mutabakat yaptığı iddia edilen AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, İYİ Partili Akalın tepki gösterdi. Göç krizinin büyüklüğüne değinen Akalın, bu mutabakattan kimsenin haberinin olmadığını söyledi.

İYİ Parti Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, İtalya'dan Türkiye'ye gelecek göçmenlere tepki gösterdi. 

KRT TV kanalına çıkan İYİ Partili Tolga Akalın göçmen sorunu hakkında konuşurken İtalya Başbakanı Meloni ile AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında görüşüldüğü iddia edilen İtalya'daki Afrikalıların Türkiye'ye gönderilmesi konusuna da değindi. 

BM raporlarına göre 2050 yılına kadar büyük oranda bir göç hareketi olacağını dile getiren Akalın, iklim krizi nedeniyle göç edecek bu kişilerin 110 milyonunun Türkiye üzerinden geçerek Batı'ya gideceklerini aktardı. 

Erdoğan'ın Meloni ile yaptığı mutabakattan ne meclisin ne de kamuoyunun haberi olmadığını söyleyen Akalın böyle bir kararı tek başına alamayacağını söyleyerek tepki gösterdi.

İYİ Parti Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Akalın şu ifadeleri kullandı: 

"BM raporlarına göre 2050 yılına kadar dünyada 218 milyon insan, iklim krizi sebebiyle göç edecek.

Bunların 110 milyonu ise Türkiye üzerinden Batı’ya gidecekler. İtalya istediği için Libya’da durdurduğumuz göçmenler de Türkiye üzerinden kara yoluyla Avrupa’ya gitmek isteyecekler.

Erdoğan’ın Meloni ile yaptığı bu mutabakattan ise ne meclisin ne kamuoyunun haberi yok!"

 

tolga akalın iyi parti italya başbakan meloni erdoğan afrikalı göçmen