İYİ Partili Turhan Çömez'den Ergenekon ve Balyoz Kumpaslarını Savunan DEVA'lı Yeneroğlu'na Yanıt

TAKİP ET

"Dönemin Adalet Bakanı başta olmak üzere, bu zulmün sorumluları hesap verecektir."

DEVA Partisi Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Nevşin Mengü’nün Youtube programında FETÖ’nün TSK’ya kurduğu Balyoz ve Ergenekon kumpaslarına ilişkin konuştu.

Yeneroğlu, "Ergenekon ve Balyoz’un bir bütün olarak tamamen içi boş, alakasız, darbe girişimi olmadığı tamamen iktidarın organize ettiği teatral bir yaklaşım biçimi olduğu benim kabul etmem mümkün değil. Sanki biz o dönemleri yaşamadık. O dönemlerde devamlı siyasete müdahale eden generalleri unuttuk mu Allah aşkına. Anayasa Mahkemesi’ne müdahale eden, hele AK Parti’nin kapatılması davasında bile -bunu şahsen biliyorum- bizatihi rol alan arkadaşları unuttuk mu?” ifadelerini kullandı. 

DEVA Partisi Tüm Kuvvetiyle Seçimi AKP'ye Kazandırmak İçin Uğraşıyor: Yeneroğlu'ndan Ergenekon ve Balyoz Sözleri

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Adayı Turhan Çömez, Yeneroğlu'nun videosunu Twitter'da alıntılıyarak bu sözlere tepki gösterdi. 

Çömez, "Ergenekon ve Balyoz davaları, FETÖ ile AKP’nin kol kola olduğu dönemde,
Emperyal güçlerle birlikte kurguladıkları kumpaslardır. Dönemin Adalet Bakanı başta olmak üzere, bu zulmün sorumluları hesap verecektir." ifadelerini kullandı. 

Çömez'in bahsettiği dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin, CHP sıralarından Ankara 1. Bölge 4. Sıra Milletvekili Adayı olarak gösterildi. Ergin'in adaylığı büyük tartışmalara neden oldu.

 

iyi parti turhan çömez mustafa yeneroğlu Ergenekon balyoz kumpas davaları