İYİ Partili Turhan Çömez, Erdoğan'ın 'Açılış'ını Yaptığı Bor Karbür Fabrikasının Fotoğrafını Paylaştı: İnşaat Devam Ediyor

TAKİP ET

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki hafta Bandırma Eti Maden Bor Karbür Üretim Tesisi'nin açılışını yapmıştı. İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, hesabından yaptığı bir paylaşımda, Bor Karbür Fabrikası'nın üretim yapmadığını ve inşaatının devam ettiğini belirtti.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki hafta Bandırma Eti Maden Bor Karbür Üretim Tesisi'nin açılışını yaptı. Konferans salonundan katıldığı açılışta yaptığı konuşmada, yatırım bedeli 80 milyon doları bulan tesisin, bu alanda Türkiye'nin ilk, dünyanın da sayılı işletmelerinden biri olacağını ifade etti.

Ancak, İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, hesabından yaptığı bir paylaşımda, Bor Karbür Fabrikası'nın üretim yapmadığını ve inşaatının devam ettiğini belirtti. Bu paylaşım, açılış töreninin gerçekliği hakkında şüpheleri artırdı.

Çömez, fotoğraflarla desteklediği paylaşımında, Erdoğan'ın geçen hafta Bandırma'da yaptığı açılışın gerçekliği konusunda şüpheleri dile getirdi. Çömez, söz konusu tesisin henüz tamamlanmadığını ve üretim yapmadığını belirtti.

Turhan Çömez, sosyal medya hesabından görselleri paylaşarak şu açıklamayı yaptı:

"Erdoğan’ın geçen hafta, Bandırma’da, toplantı salonundan açılışını yaptığı Bor Karbür Fabrikası’nda, inşaatın devam ettiğini ve şu an üretim olmadığını biliyor muydunuz?

Bu sahte açılış furyasının bir nedeni olmalı.️️️"

Öte yandan, daha önce temel atma töreninde ekrana yansıtılan görüntülerin yanılsamaya yol açtığı ortaya çıkmıştı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Başdanışmanı Turhan Çömez'in paylaştığı fotoğrafta, Erdoğan'ın beton döktüğü yerin aslında temsili bir nokta olduğu görülmüştü.

Video: Aykırı

turhan çömez bor karbür Fabrika inşaat