İYİ Partili Turhan Çömez: Ergenekon Kumpasına Katkı Sağlayan Herkes Yargı Önünde Hesap Vermelidir

TAKİP ET

Turhan Çömez, Sözcü'den Ruhat Mengi'ye konuştu.

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Adayı Turhan Çömez, Sözcü'den Ruhat Mengi'ye konuştu.

DEVA Partisi Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Balyoz ve Ergenekon operasyonlarının tamamen teatral bir zeminde değerlendirilmeyeceğini savunarak “Ergenekon ve Balyoz’un bir bütün olarak tamamen içi boş, alakasız, darbe girişimi olmadığı tamamen iktidarın organize ettiği teatral bir yaklaşım biçimi olduğu benim kabul etmem mümkün değil. Sanki biz o dönemleri yaşamadık. O dönemlerde devamlı siyasete müdahale eden generalleri unuttuk mu Allah aşkına. Anayasa Mahkemesi’ne müdahale eden, hele AK Parti’nin kapatılması davasında bile -bunu şahsen biliyorum- bizatihi rol alan arkadaşları unuttuk mu?”demişti. 

DEVA Partisi Tüm Kuvvetiyle Seçimi AKP'ye Kazandırmak İçin Uğraşıyor: Yeneroğlu'ndan Ergenekon ve Balyoz Sözleri

İYİ Partili Turhan Çömez'den Ergenekon ve Balyoz Kumpaslarını Savunan DEVA'lı Yeneroğlu'na Yanıt

Çömez ise bu ifadelere Twitter üzerinden sert tepki vermişti. 

Ruhat Mengi'ye konuşan Turhan Çömez, “Bir partinin genel başkanı beraatla sonuçlanmış bir kumpas davasıyla ilgili ‘yeniden görülmeli' diyebiliyorsa, o partinin önemli bir ismi seçim arifesinde buna benzer ifadeleri tekrar ediyorsa ben bunun arkasında art niyet ararım” dedi.

Ergenekon ve Balyoz kumpaslarına katkı veren herkesin yargı önünde hesap vermesi gerektiğini söyleyen Çömez,  "Erdoğan “Ben bu davanın savcısıyım” demişti, o davanın fiili savcısı bugün yurt dışında, kaçak. O adamın altına zırhlı aracı verirken Erdoğan bu davayla ilgili tarafını net olarak belli etmişti. Ve tam 12 koca yılın ardından bu dava beraatla sonuçlandı, hala kimi siyasetçiler bu süreçten medet umarcasına, eski reflekslerini ve eski kodlarını tekrar hatırlarcasına böylesi absürt ve anlaşılamaz bir tavır içerisine girmişlerdir. Altını çizerek yine söylüyorum, bu davaya dahli olan, katkısı olan, desteği olan her kim varsa hukuku katlettikleri, insan haklarını ihlal ettikleri için hesap vermelidirler ve o günün kudretli Adalet Bakanı mutlaka ve mutlaka o döneme dair hesap vermeli ve bizimle yüzleşmelidir." ifadelerini kullandı.

turhan çömez Ergenekon balyoz ergenekon kumpası mustafa yeneroğlu adalet bakanı sadullah ergin