İYİ Partili Turhan Çömez: HDP ve AKP İkiz Kardeştir

TAKİP ET

İYİ Parti'ye katılan ve Meral Akşener'in danışmanı olarak atanan Turhan Çömez, HDP ve AKP'nin "ikiz kardeş" olduğunu söyledi.

İnci Sözlük'ün YouTube kanalında yayımlanan İnci-Şer adlı programda konuşan İYİ Partili Turhan Çömez, 2012 yılında hakkında çıkarılan "arama ve yakalama kararı"na ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

"Ergenekon Davasında Ömür Boyu Ağır Hapisle Yargılandım"

"Milletvekilliği dönemim bitince İngiltere'ye dil öğrenmek için gittim. Fakat o dönemde ardımdan evim basıldı ve Ergenekon davasına kondum. Bu davada 12 yıl boyunca ömür boyu ağır hapis ve 15 yıl hapis istemiyle yargılandım. Tamamen siyasi bir davaydı. Hükümetle aramızdaki ayrışma ve benim çok sert muhalefetim nedeniyle bu davaya konmuştum.

"Sokaklarda Yattım"

Uluslararası olarak arandım. İngiltere'de çok zor günler geçirdim. Sokaklarda yattım, banklarda yattım. Hayata tutunabilmek için sokakları süpürdüm, tren gişelerinde bilet sattım. Fakat hiç durmadan gece gündüz bir buçuk yıl İngilizce çalıştım. Orada tıp fakültesinin bütün derslerinin sınavlarını yeniden vererek diploma aldım ve şu an genel cerrahi uzmanı olarak çalışıyorum. Tabii süreç bitti, dava siyasi bir davaydı. Artık her hafta ülkeme geliyorum." 

"HDP ve AKP İkiz Kardeştir" 

"HDP iktidarın neresinde?" sorusuna yanıt veren Turhan Çömez, şu ifadeleri kullandı:

"HDP'den aslında hiç uzaklaşmadı AKP ve yıllar içinde hep kullandı onu. Hatırlayın Öcalan'ın mektupları taşındı ve bazı isimler Öcalan'ın kardeşi mesela devlet kanalına çıkarılarak propaganda yapıldı.

Dolayısıyla AKP'yi bu yapıdan uzak tutmak -gerçi kendisi reddediyor ama gözümüzün önünde yaşanmış hadiseler var, bilgiler, belgeler var- bu bakımdan HDP ile AKP ikiz kardeş gibiydiler. Bugün siyasi konjonktürde ayrı da dursalar yarın şartlar değiştiğinde bir araya gelebilirler. 

"Dünyanın Hiçbir Yerinde Teröre Alkış Tutan Siyasi Hareket Olmaz"

HDP'nin kapatılması bir hukuk meselesi, buna yargı karar verir ama net olarak söylemem gereken şu: Dünyanın hiçbir yerinde terörle iltisakı olan, terörden beslenen, teröre alkış tutan, terörün yanında olan bir siyasi hareket olmaz. Hiçbir ülke buna müsaade etmez. HDP eğer bu ülkede siyaset yapmak istiyorsa o lanet olası teröristlerle, dağdaki alçaklarla arasına mesafe koymalı, sahada doğru düzgün demokratik hak talebinde bulunmalı. O zaman muhatap alınır. Aksi halde bu kadar kirli, bu kadar çirkin, ucu dışarıda olan, emperyalistlerin kurgusu olan bu lanet olası örgütle el ele olan bir partinin bana göre Türk siyasetinde yeri yoktur."

iyi parti turhan çömez hdp akp ikiz kardeştir kardeş inci sözlük