İYİ Partili Ümit Dikbayır'dan Aday İçin 'Yöntem' Vurgusu

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır, Habertürk canlı yayınında CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile ilgili "Kemal Bey çıksın desin ki 'şahsi talebimi geri çekiyorum, bu iş için yöntem belirleyelim, anket yaptıralım', biz de belirlenen adayın arkasında sonuna kadar dururuz" dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır, Habertürk canlı yayınında Altılı Masa'nın dağıldığı gün yaşananları anlattı.

Nagehan Alçı, Kemal Öztürk, Osman Sert ve Sevilay Yılan ile birlikte Kübra Par'ın konuğu olan Dikbayır "Sayın Akşener masandan kalkmadı, kaldırıldı" dedi.

Dikbayır, CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile ilgili "Kemal Bey çıksın desin ki 'şahsi talebimi geri çekiyorum, bu iş için yöntem belirleyelim, anket yaptıralım', biz de belirlenen adayın arkasında sonuna kadar dururuz" dedi.

Twitter üzerinden paylaşmış olduğu "Millet 5'ten büyüktür" gönderisini silmesiyle ilgili konuşan Ümit Dikbayır "Benim attığım tweet’i sildirebilecek tek kişi var, o da Sayın Meral Akşener. Ben tweeti attıktan sonra bana 'bu tweet incitir, kaldır' dedi. Ben de kaldırdım" ifadelerini kullandı.

"Kılıçdaroğlu'nun adaylık için bu kadar direteceğini hiç kimse düşünmedi, hayal kırıklığına uğradık" diyen Ümit Dikbayır, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"CHP’nin Sakarya’da yaptırdığı ankette Mansur Yavaş yüzde 70 çıktı. Biz Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarını CHP rozeti taşısalar da Millet İttifakı'nın belediye başkanları zannediyorduk. Maalesef değilmiş, olsun.

Biz bütün çalışmalarımızı büyük bir ciddiyetle yaparız. Sayın Şen tabii ki de aday olabilir. Milletin takdiridir. Fakat dün sadece teşekkür etmek için arandı."

Avukat Ersan Şen'in Meral Akşener ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesiyle ilgili soruya Dikbayır,"Sayın Akşener'in Ersan Şen'i aramasının amacı teklif değil teşekkürdür. Ersan Bey güzel şeyler söyledi, Genel Başkanımız teşekkür etti. Bu sadece bir teşekkürdü." diyerek adaylık konusuna açıklık getirdi.

Geç Kalınmış Değil

Dikbayır şu ifadeleri kullandı: 

“Biz istişareye açığız, her parti bir anket şirketi versin (aday için). Uluslararası bile olabilir Bunların ortalamasını alalım. En doğru yönetm buydu. Geç kalınmadı hala bunun önü açık.”

 

ümit dikbayır kemal kılıçdaroğlu meral akşener