İYİ Partili Ümit Özlale'den Kübra Par'ın Sorusuna Net Cevap: HDP Masaya Oturursa Biz Kalkarız

TAKİP ET

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özlale, Habertürk'te Kübra Par'ın konuğu oldu. Kübra Par'ın HDP sorusuna net bir cevap veren Özlale, "HDP Üst Yönetiminin terör örgütüyle arasına net bir mesafe koyduğuna inanmadığımız sürece kendileriyle yan yana gelmek istemiyoruz." dedi.

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özlale, Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, Akademisyen Mustafa Ilıcalı ve Akademisyen Turgay Yerlikaya ile birlikte Habertürk'te Kübra Par'ın konuğu oldu.

Kübra Par'ın HDP sorusuna net bir cevap veren Özlale, "HDP Üst Yönetiminin terör örgütüyle arasına net bir mesafe koyduğuna inanmadığımız sürece kendileriyle yanyana gelmek istemiyoruz." dedi. 

Kübra Par'ın "Diyelim ki 6'lı masadan CHP veya DEVA Partisi, adaylık için HDP'yi müzakereye davet etti. İYİ Parti masadan kalkar mı?" sorusuna Ümit Özlale "İYİ Parti masadan kalkar." şeklinde yanıt verdi. Kürt seçmenin AKP ile HDP arasına sıkıştırılmasına üzüldüğünü belirten Özlale, "Biz her HDP seçmeninin oyuna talibiz. Tarım politikamızla, kalkınma politikamızla... Kimlik siyaseti üzerinden değil hizmet siyaseti üzerinden talibiz." şeklinde bir yorum yaptı. 

Davutoğlu'na Tepki

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun seçimi kazanmaları halinde Cumhurbaşkanı'nın 6 parti liderinin imza yetkisine sahip olacağını belirtmesi üzerine yorum yapan Ümit Özlale, "Sadece biz değil aklı selim herkes 6 tane Genel Başkanın eş yetkilerle donatıldığı bir sisteme sıcak bakmayacaktır." şeklinde yanıt verdi. 

Ali Babacan ve DEVA Partisi'nin Anayasa ve Anadil Önerisi

Altılı Masa'nın ortak çalışma komisyonunda yer aldığını söyleyen İYİ Partili Özlale, "DEVA Partisi'nin anadilde eğitim gibi konularda, Anayasa'nın 66. maddesinin tekrardan revize edileceği ile ilgili bizim için kabul edilemez bazı açıklamaları oldu. Bunlar bizim hoşumuza giden samimi bulduğumuz davranışlar değil." dedi

Ümit Özlale, konuşmasında  DEVA Partisi'nin kendileri ile Anayasa'nın 66. maddesine ilişkin hiçbir paylaşımda bulunmadığını belirterek, "Ben ortak çalışma grubu üyesiyim. 6 partinin temsilcileri ile hükümet programını birlikte oluşturuyoruz. Bu çalışma grubuna bütün partilerden metinler geliyor. Biz bu hükümet programını seçilecek olan cumhurbaşkanı adayının eline vereceğiz ve yol haritası o hükümet programına göre izlenecek. O hükümet programının hiçbir yerinde hiçbir partiden bize anadille eğitimle ilgili bir talep gelmedi." ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu'nun "Bizim parti politikalarımız Ümit Bey’i ve altılı masayı bağlamaz" şeklindeki yorumuna ilişkin konuşan Ümit Özlale, "Doğru bağlamaz. BBP’nin seçim beyannamesi Cumhur İttifakı’nı ne kadar bağlarsa DEVA Partisi’nin seçim beyannamesi Millet İttifakı’nı o kadar bağlar" şeklinde konuştu.

Ümit Özlale Kübra Par Ahmet Davutoğlu Ali Babacan altılı masa hdp