İYİ Partili Yomra Belediye Başkanı'na Saldırıya Azmettiren Şahsın Babası da Gözaltına Alındı

TAKİP ET

Trabzon'un Yomra ilçesinin Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'a düzenlenen silahlı saldırı hakkındaki soruşturma devam ediyor.

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'a yapılan saldırının azmettiricisi olduğu iddia edilen Tolgahan Kılıç'ın babası Ayhan Kılıç gözaltına alındı.

Ne Olmuştu?

Geçtiğimiz günlerde Yomra Belediye Meclis toplantısındaki bir oylamada yaşanan fikir ayrılığının ardından AKP'de bölünme gerçekleşmiş ve sonrasında ilçe teşkilatında arka arkaya istifalar gelmişti.

Sürecin akabinde, 11 Haziran günü gerçekleşen olayda Yomra Belediye binasına geldiği sırada Başkan Mustafa Bıyık'a Halit Aytekin adlı bir şahıs ateşli silahla saldırmış ve saldırı esnasında 5 el ateş ettiği öğrenilmişti.

Sonrasında Halit Aytekin (28) yakalanarak gözaltına alınmış ve mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Halit Aytekin'in ise emniyetteki ifadesinde azmettirici Tolgahan Kılıç'ın kendisine İYİ Partili Belediye Başkanı Bıyık'a "bir ders vermeleri gerektiğini" söylediğini aktarmış, sonrasında ise yakalanan azmettirici Tolgahan Kılıç da tutuklanmıştı.

 

İYİ Partili Yomra Belediye Başkanı'na Saldırıya Azmettiren Şahsın Babası da Gözaltına Alındı