İYİ Partili Yönetici, Ömer Halisdemir Paylaşımı Sebebiyle Disipline Sevk Edildi

TAKİP ET

İYİ Parti, 15 Temmuz'da yaşamını yitiren Ömer Halisdemir'e 'darbeci' demesi gerekçesiyle Tokat il başkan yardımcısı Uğur Songül Sarıtaşlı hakkında disiplin süreci başlattı.

İYİ Partili Tokat il başkan yardımcısı Uğur Songül Sarıtaşlı, 15 Temmuz günü yaşamını yitiren Ömer Halisdemir için yaptığı paylaşımı sebebiyle disipline sevk edildi.

Sarıtaşlı'nın ''Asıl darbecinin Halis Demir olduğunu biliyosunuz'' ifadesi sebebiyle disipline sevk edildiğini duyuran İYİ Parti Tokat İl Başkanı Ömer Sağol, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''İYİ Parti Tokat İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Uğur Songül Sarıtaşlı, Twitter hesabından 15 Temmuz şehidimiz Ömer Halisdemir hakkında akıl ve vicdan sahibi hiçbir Türk vatandaşının kabul edemeyeceği, il teşkilatımızı ve bütün İYİ Parti camiasını derinden üzen oldukça çirkin bir paylaşımda bulunmuştur.

Şehidimiz Ömer Halisdemir, Türk milletinin Anadolu coğrafyasındaki var oluş mücadelesinin milyonlarca şehidinden birisidir. Aynı zamanda şehidimiz Ömer Halisdemir, Türk milletinin yiğit evlatlarının bundan böyle darbeye kanları ve canları pahasına müsaade etmeyeceğini gösteren öncü bir şehidimizdir.

Bu topraklarda varlığımızı borçlu olduğumuz şehitlerimize yönelik saygısızlığı asla ve kat’a kabul etmeyeceğimiz bilinmelidir. Bu çirkin paylaşımdan haberdar olduğumuz an itibarıyla bahse konu kişiyi kesin ihraç istemiyle disipline sevk ettiğimizi ve bundan sonrasını yüce Türk adaletine bıraktığımızı kamuoyuna duyururuz'' dedi.

Hesabını Kapattı

Tweeti sebebiyle eleştirilerin hedefi haline gelen Sarıtaşlı, söz konusu tweeti sildikten sonra Twitter hesabını da kapattı. 

 

 

ömer halis demir iyi parti tokat uğur songül sarıtaşlı 15 temmuz