İYİ Partili Zeki Hasan Sıdalı, Terör Örgütlerini Himaye Eden Avrupa'ya AKPM'de Tepki Gösterdi

TAKİP ET

İYİ Parti Milletvekili Zeki Hasan Sıdalı, terör örgütlerine destek veren, teröristleri himaye eden Avrupa'ya Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde tepki gösterdi.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hasan Sıdalı, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde (AKPM) konuştu. Sıdalı AKPM'de yaptığı konuşmada Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye karşı faaliyetlerde bulunan Kürtçü ve Fetullahçı teröristleri himaye etmesine tepki gösterdi.

AKPM'de Ukrayna topraklarını hukuksuz şekilde işgal ve ilhak eden, Ukrayna'da sivilleri bombalayan Rusya'ya yönelik bugüne kadarki en sert kınama bildirisi yayımlandı ve Rusya bir "terörist rejim" ilan edildi.

Rusya'yı 'Terörist Rejim' İlan Eden AKPM Oylamasında CHP Çekimser Oy Kullandı

 "Biz Demokrasi Adına Gerekli Adımları Atacağız, Ya Siz Terör Örgütlerine Karşı Üzerinize Düşeni Yapacak mısınız?" 

Milliyetçi Odak'ın aktardığına göre Sıdalı konuşmasında "Biz demokrasi adına gerekli tüm adımları atarken, siz terör örgütlerine karşı üzerinize düşeni yapacak mısınız? Bu 'hassasiyet'iniz için ne gibi bir destek vereceksiniz? Avrupa Birliği üyeleri tarafından terör örgütü olarak kabul edilen PKK ile iltisaklı örgüt üyeleri Konsey üyeleri içinde serbest şekilde dolaşıyorlar. Teröre karşı hassasiyetimizi gerçekten anladığınıza emin misiniz?

"Darbecilere Neden Hala 'Hareket' Diyorsunuz?"

Eğer anlıyorsanız üye ülkelerden bu konuda adım atmalarını isteyecek misiniz? Başka bir konu: Sizce kim demokrasiye darbe girişiminde bulunur? Darbe girişiminde bulunan kimseler için neden hala 'hareket' diyorsunuz? Her demokratik girişim değerlidir.  Ama sizin bu çifte standartlarınız, tüm demokratik çabalarınızı gölgeliyor. Hasılı, bu raporda hemfikir olduğumuz çok çey var.

"Kimse Teröre Karşı Hassasiyetimizden Taviz Vermemizi Beklemesin"

Fakat fikir ayrılıklarımızı da görmezden gelemeyiz. Sisteme ilişkin eleştirilerinize katılıyoruz. Demokratik sorunlarla ilgili ne yapmamız gerektiğini de biliyoruz. Fakat kimse, teröre ya da teröristlere karşı hassasiyetimizden taviz vermemizi beklemesin" ifadelerini kullandı.

iyi parti zeki hasan sıdalı terör örgütlerini himaye eden avrupa akpm avrupa konseyi parlamenterler meclisi tepki gösterdi