İYİ Partili Zorlu: Sığınmacı Sorununun Çözülmesi İçin Meclis'te Genel Görüşme Talep Edeceğiz

TAKİP ET

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, sığınmacı sorununa ilişkin açıklama yaptı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Twitter'dan yaptığı açıklamada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in dün yaptığı konuşmayı hatırlattı. 

Zorlu açıklamasında "Dün Sn. Genel Başkanımızın grup konuşmasında sığınmacı sorununun nihai çözümü için TBMM’yi görüşmeye çağıracağını açıklaması üzerine TBMM Grubumuz gelecek hafta Mecliste genel görüşme talebinde bulunacaktır. Gelin artık milletimizin istek ve iradesiyle hep birlikte bunu çözelim." ifadelerini kullandı. 

Akşener dünkü konuşmasında "Evet, şehirlerimizi yeniden onaracağız. Ve bunu yaparken de, yeni bir usulsüzlüğe ve çarpıklığa izin vermeyeceğiz. Ancak artık sığınmacı problemini çözme vakti gelmiştir. Buradan iktidarı, başlayacak olan yeni inşa süreci kapsamında sığınmacıları, ülkelerine geri göndermeye, bunun için de gerekli adımları atmaya ve diplomatik görüşmeleri, derhal başlatmaya davet ediyorum. Biz, en kısa zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bu konuda görüşmeye çağıracağız. Eğer Sayın Erdoğan’ın inadı hala sürüyorsa daha önceki çağrımı da bu vesileyle buradan yineliyorum. Milletimiz için, devletimiz için ben bu görüşmeleri yapıp, bu sorunu çözmeye hazırım. Bizler hazırız." ifadelerini kullanmıştı.

 

iyi parti kürşad zorlu sığınmacı sorunu akşener