İYİ Parti'nin TBMM Grubu'nda Görev Dağılımı Belli Oldu

TAKİP ET

2. Olağanüstü Kurultayı'ndan bu yana çalkantılı bir süreç geçiren İYİ Parti'nin TBMM'de Grup Başkan ve Başkanvekilleri belli oldu.

İYİ Parti, Genel Başkan Meral Akşener'in katılımıyla yeni yasama yılının ilk gününde TBMM'de grubunu topladı. 

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda Grup Başkanı ve Başkanvekilleri belli oldu. Buna göre Grup Başkanlığı görevine Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu seçilirken Grup Başkanvekilleri önceki dönemde olduğu gibi yeni dönemde de Müsavat Dervişoğlu ve Lütfü Türkkan olacak.

Grup Başkanı Tatlıoğlu'nun adı bu akşam belli olması beklenen Başkanlık Divanı'nda Teşkilat Başkanlığı için de konuşuluyordu.

"Soylu ve Bahçeli Birlikte Bir Çalışma mı Yapıyor"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli'nin, "Anayasa Mahkemesi yeni hükümet sisteminin doğasına uygun şekilde yeni baştan yapılandırılmalıdır." açıklamasını değerlendiren Akşener, "Biz bu konuyu anlamaya çalışıyoruz. Önce, Sayın Soylu Anayasa Mahkemesiyle ilgili bir tartışma başlattı. Dün Sayın Bahçeli'nin beyanını okudum. Burada anlamaya çalıştığımız şey şu: Sayın Soylu ve Sayın Bahçeli birlikte bir çalışma mı yapıyor, yoksa AK Parti ve Sayın Bahçeli bir çalışma mı yapıyor" dedi.

İYİ Parti kongresi sonrası yaşanan gerginlikle ilgili yöneltilen bir soru üzerine Akşener, "Bizim derdimiz memleket meselesi, derdimiz işsizlik, bizim derdimiz umutsuz gençler. Dolayısıyla iç meselelerimizle Türkiye'yi meşgul etmeyi doğru bulmuyorum" açıklamasını yaptı.

iyi parti tbmm grubu ismail tatlıoğlu lütfü türkkan müsavat dervişoğlu meclis grup başkanı başkanvekili