'İYİ Partiyi FETÖ Kurdurttu' Diyen AKP'li Hakkında Suç Duyurusu

TAKİP ET

İYİ Partili isimler, 'İYİ Parti'yi FETÖ kurdurttu' diyen AKP Meclis Grup Başkanvekili Cahit Özkan hakkında suç duyurusunda bulundu.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ve partinin yöneticileri, AKP Meclis Grup Başkanvekili ve Denizli milletvekili Cahit Özkan hakkında suç duyurusunda bulundu. “İYİ Parti'yi FETÖ kurdurttu” sözleri üzerine savcılığa giden İYİ Partililer, Türkiye genelinde adliyelere giderek Özkan hakkında suç duyurusunda bulunmaya başladı.

Bugün İstanbul Adliyesi'ne giderek Özkan hakkında suç duyurusunda bulunan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, “Kendi mensubu oldukları partinin lideri, ‘Allah bizi affetsin, biz aldandık' dedi. Bu ne demek biliyor musunuz? Efendice bir kenarda oturun, ağzınızı açmayın. Çünkü biz bu konuyla ilgili geçmişte büyük bir hatanın, büyük bir aldanılmışlığın içine düştük. Kendi genel başkanınız bunu söyledikten sonra hala utanmadan, rezilce bu iftiraları nasıl atıyorsunuz? Nasıl insan içine çıkıyorsunuz ben bunu hayretle karşılıyorum. Biz bugün suç duyurusunda bulunacağız. Nasıl benimle alakalı iftira atanların müfteri olduğunu yine yargı tarafından ispat ettiysek, Cahit Özkan hakkında verilen binlerce dilekçe, binlerce suç duyurusu kendisinin binlerce kere bir yalancı, bir müfteri ve bir iftiracı olduğunun ispatı olacak” şeklinde konuştu.

Savcılığa sunulan suç duyurusu dilekçesinde, “Özkan'ın, FETÖ ile tüm İYİ Parti teşkilatını ilişkilendirerek, herkesi FETÖ terör örgütü üyeliği ile itham etmiş ve hedef olarak göstermiştir. FETÖ ile ilgili bir isnat, sıradan bir yakıştırmanın çok ötesinde, muhatabının onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte hatta ‘vatan hainliği ile eşdeğer bir ‘hakaret'tir. Bu isnat, ağır sonuçları olan ‘iftira' suçunu oluşturur” denildi.

 

iyi parti fetö kurdurttu buğra kavuncu suç duyurusu akp cahit özkan