İYİ Partili Cinisli: Türkmen Kardeşlerimizin Güvenliklerinin Takipçisiyiz

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Naci Cinisli, son günlerde Kerkük'te meydana gelen gelişmeler hakkında açıklama yaptı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Başkanı Naci Cinisli, Kerkük'te meydana gelen gelişmeler hakkında açıklama yaptı. 6 yıldır huzur ortamının bulunduğu Kerkük'ün siyasi çıkar amacıyla yok edileceğini belirten Cinisli, İYİ Parti olarak bu durumun takipçisi olacaklarını ifade etti. 

Cinisli'nin açıklaması şu şekilde:

"İYİ Parti olarak Kerkük ‘teki gelişmeleri yakından takip ediyor ve Türkmen kardeşlerimizin güvenliğini tehdit altında bırakan bazı gelişmeleri endişe ile karşılıyoruz.

Kerkük, huzurlu 6 yıl geçirmiştir. 
Bu 6 yılda oluşan güven ortamı şimdi ise siyasi çıkar amacıyla yok edilme ile yüz yüzedir.

2017 öncesinde Peşmerge kontrolü altındaki Kerkük’te sayısız katliam, kaçırılma ve işkence olayları Peşmerge’nin sağladığı sözde güvenlik ortamında gerçekleşmiştir.

Kerkük’ün siyasi çıkar amacıyla tekrar eski düzensizliğe teslim edilmesi, 6 yıldır sağlanmış olan bu güven ortamını sona erdirecek, bölgeyi istikrarsızlaştıracaktır. 

Söz konusu istikrarsızlık PKK başta olmak üzere bölgedeki terör örgütlerini cesaretlendirir.

Yüce Atatürk’ün bizlere mirası olan Misak-ı Milli’mizin parçası Kerkük’te Türkmen kardeşlerimizin güvenliğinin hiçe sayılmasını İYİ Parti olarak kabul edemeyiz.

AKP hükümetinin Kerkük’teki sorunlu gelişmelere karşı kayıtsız kalmasını yadırgıyoruz.

Sayın Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Irak ziyaretinden hemen sonra Kerkük’ten olumsuz haberlerin gelmesi ayrıca düşündürücüdür.

İYİ Parti olarak Irak’ın toprak bütünlüğüne saygılı olmakla birlikte Kerküklü Türkmen kardeşlerimizin ihtiyaçları ile güvenliklerinin takipçisi olduğumuzun bilinmesini isteriz.

Bölgenin huzur ve istikrarı her kesimin faydasınadır."

naci cinisli iyi parti kerkük ırak Türkmeneli Partisi türkmen ırak türkmen cephesi