İYİ Partili Özlale: Kemal Bey'in Adaylığını Onaylama Makamı Değiliz

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

Özlale, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ittifakın adayının 13 Şubat'ta yapılacak Altılı Masa toplantısında belirleneceğine yönelik açıklamasını olarak, bu konuda İYİ Parti’nin bilgisinin olmadığını ve kendilerinin bunu televizyondan öğrendiklerini ifade etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’nun, “Kemal Bey aday gösterilmezse Altılı Masa dağılır” açıklamasını ise Özlale, “Gerçekten CHP masayı Sayın Kuşoğlu’nun dediği gibi, Kemal Bey’in cumhurbaşkanlığını onaylatmak için kurduysa, biz de onay makamı değiliz” eleştirisini dile getirdi.

"Televizyondan Öğrendik"

Kılıçdaroğlu'nun 13 Şubat açıklamasını televizyondan öğrendiğini belirten Özlale, "Bizim cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi meselesinde, bunun 13 Şubat’ta belirleneceğine dair bilgimiz yok. Bunu Kemal Bey’in televizyon açıklamasından öğrendik. Bu konuda resmi olarak gelmiş bilgi yok. 12 gün içinde adayın nasıl belirleneceği, halkın iradesi dikkate alınarak, uzlaşı içinde nasıl belirleneceğine dair, nasıl yol izlenecek, o konuda şu anda çok somut bir şey yok" şeklinde konuştu.

"İki Belediye Başkanının Önerilmesi Halinde Hayır Demeyiz"

"Aday konusunda en rahat parti İYİ Parti’dir. Çünkü biz 1,5 yıldan beri aslında kendi önerimizi her tarafta söylüyoruz" Özlale, "Yani Kemal Kılıçdaroğlu’nu istemiyorsunuz" sorusuna da şu cevabı verdi:

"Hayır kesinlikle onu söylemiyoruz. İki tane belediye başkanının önerilmesi halinde biz buna hayır demeyeceğimizi söylüyoruz. Biz kazanacak kişinin aday gösterilmesini istiyoruz. Mansur Yavaş veya Ekrem İmamoğlu’na aynı mesafedeyiz."

 

Ümit Özlale İYİ Parti Meral Akşener Kemal Kılıçdaroğlu Adaylık Cumhurbaşkanlığı Seçim