İzahat Geldi: Bizi Pensilvanya'ya Yaka Paça Götürdüler

TAKİP ET

Yeni Hazine Bakanı Nureddin Nebati'nin yer aldığı o fotoğrafa ilişkin izahat geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan görevinden istifa etmiş, yerine Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati getirilmişti.

Lütfi Elvan İstifa Etti


Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Kimdir?


Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin Doktorası AKP Üzerine


Sonrasında ise Nureddin Nebati'nin Pensilvanya'da terörist başı Fetullah Gülen'le verdiği poz ortaya çıkmıştı.

O fotoğrafta terörist başı Gülen'e hediye veren Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Başkanı Ekrem Erdem, "Bizi Pensilvanya’ya yaka paça götürdüler" açıklamasını yaptı.

Halk TV'den gazeteci İsmail Saymaz'a konuşan Ekrem Erdem, "Türkiye’nin ucuzluğundan başka bir şey değil İsmail Bey, geçin bunları. İnsanları bir fotoğraftan dolayı mahkûm etmenin anlamı yok. İşe bakalım. Türkiye’ye hizmet edelim. Ki fotoğrafın merkezinde ben varım, bunlara takılmanın anlamı yok. Ömrümüz FETÖ’yle, FETÖ gibi yapılarla mücadeleyle geçti. Bunun kimse üzerinde durmuyor. Bir fotoğraf! Bunu da servis eden FETÖ’dür" dedi.

Ya İsmail Bey Geçin Bunları, Bizi Yaka Paça Götürdüler

İsmail Saymaz'ın "Ziyarette bir şey alıp veriyorsunuz, o nedir?" şeklindeki sorusuna "Ya İsmail Bey, geçin bunları. Fotoğrafı tetkik edene kadar ülkeye hizmet edelim ya" yanıtını veren Erdem, "Nureddin Bey çekirdekten siyasetçi bir arkadaşımız. Çalışkandır, gayretlidir. İsabetli bir atama olmuştur. Tebrik ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdem söz konusu fotoğrafın hikayesine ilişkin soruya ise "ABD’ye davet ettiler, gittik. (Şimdi) içeride olan İzmir Milletvekili İlhan İşbilen de vardı. Israrlı şekilde, neredeyse bizi yaka paça ederek götüren adam da odur. İyi niyetle gidilmiş" yanıtını verdi.

o fotoğrafa izahat geldi türkiye dil ve edebiyat derneği başkanı ekrem erdem fetullah gülen nureddin nebati fetö fetö