İzmir 9 Eylül'de Kurtuluşunun 98. Yıl Dönümünü Kutluyor

TAKİP ET

"Artık hiçbir kirli ayağın üzerine basamayacağı kutsal toprak" İzmir, işgalin sona erdiği 9 Eylül'de kurtuluşunun 98. yıl dönümünü kutluyor.

Yunan ordularının denize dökülmesi ve Türk ordusunun yeniden İzmir'e girmesiyle zafere ulaşan İstiklal Mücadelesi'ni taçlandırıldığı gün olan 9 Eylül'de İzmirliler, kurtuluşun 98. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutluyor.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki çelenk töreninin ardından meydanlara akın eden on binlerce İzmirlinin katılımıyla Zafer Yürüyüşü gerçekleştirildi.

İzmir, 9 Eylül'ü Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirilen resepsiyonla karşıladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer'in konukları birlikte karşıladığı resepsiyon, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Soyer, burada gerçekleştirdiği konuşmada 9 Eylül’ün işgal edilmiş, kuşatılmış bir ülkenin bağımsızlık destanı, bu tarihin bir ulusun dirilişi, bir kentin kurtuluşu, Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşu olduğunu kaydetti.

Programa İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Ordusu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, CHP İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin İYİ Parti, MHP ve AKP'li grup başkanvekilleri de katılım sağladı.

izmir 9 eylül kurtuluş yıl dönümü mustafa kemal atatürk istiklal savaşı milli mücadele tunç soyer