İzmir Büyükşehir Belediyesi Çalışanlarına Zam

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına yüzde 26 ile 30 arasında zam yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZENERJİ ile Büyükşehir Belediyesi’nde örgütlü Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. 

10 bin işçiyi kapsayan ve maaşlara yüzde 26 ile 30 arasında zam öngören sözleşmenin imza töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Görüyoruz ki toplum artık kutuplaşmayı, ayrışmayı, emek sömürüsünü, halkın sırtına basılarak liyakatsiz yükselmeleri, gelir adaletsizliğini, ülkenin zenginliğinden, refahından bir avuç insanın faydalanmasını ve kendisinin yoksulluğun pençesine atılmasını kabul etmiyor, isyan ediyor. Toplumun kılcallarından, yani en aşağılardan gelen bir dip dalga var. Ve bu dalga, son yerel seçimlerle beraber siyasi atmosferi ve baskı altındaki toplumu değiştirdi, değiştiriyor. Biz, kibrin ve tahakkümün karşısına; gençlerin, kadınların, işçilerin, emekçilerin, toplumun tüm kesimlerinin haklı taleplerini ve özgürlük haykırışını koyduk. Yelkenlerimizi, aşağıdan yükselen bu değişim rüzgarını içine alacak şekilde açtık” dedi.

Mücadele Şimdi Başlıyor 

Sözleşmenin büyük bir başarı elde etmiş olduklarını gösterdiğini ve İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak tek yürek hareket ettiklerini belirten Soyer, “Birleşe birleşe toplu iş sözleşmesini yaptık. Ama asıl birleşe birleşe mücadele şimdi başlıyor. Emek en yüce değer. Kuracağımız güzel memleket, emeği en yüce değer kabul eden bir memleket olacak. Kuracağımız yeni memleket, ezilenin olmadığı birlikte el ele vererek çok daha güzel günler yaşayacağımız memleket olacak. O günleri görmek için omuz omuza birlikte çalışmaya, emek vermeye, ter dökmeye devam edeceğiz. O güzel geleceği sizlerin elleriyle hep birlikte kuracağız” şeklinde konuştu.

Halka Hizmet Kutsal Bir Görevdir 

Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan ise toplu iş sözleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Zor zamanlardayız. Böyle tabloları oluşturmak hiç de kolay değil. Salgından dolayı kaybettiğimiz arkadaşlarımız oldu. Onları saygıyla anıyorum. Bu zor zamanlarda, zor şartlarda çalışan belediyenin bütün kademesindeki arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Biz halka hizmet ediyoruz. Halka hizmet, kutsal bir görevdir. Bu kutsal görevi böyle zorlu zamanlarda yapmak, kayıplar vermemize rağmen sokak sokak çalışmak, bizim onurumuzdur” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

izmir toplu sözleşmesi zam belediye tunç soyer tören