İzmir Büyükşehir Belediyesi Misafirhanelerini Öğrencilere Tahsis Etti

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediyesi, misafirhanelerini barınma sorunu yaşayan öğrencilere tahsis etti.

Kredi Yurtlar Kurumu'nun (KYK) yurtlarındaki kapasite yetersizliği ve kira ücretlerinin yüksekliği nedeniyle barınma sorunu yaşayan öğrenciler için "İzmir Gençlere Kucak Açıyor" adlı bir proje başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, misafirhaneleri öğrencilere açtı.

Projelerin ilk adımı olarak misafirhaneleri açan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Kira artışları nedeniyle öğrencilerimizin yaşadığı mağduriyetin farkındayız. Gençlerimiz için Buca ve Bornova'da iki yurt kiraladık. Özel yurt sahipleriyle ise kontenjan için görüşmelerimiz devam ediyor. Bu ülkenin geleceğini, sokakta sahipsiz bırakmayacağız" dedi.

Öğrenciler Büyükşehir'e ait Balçova'da bulunan Umut Atölyesi ve Karşıyaka'da yer alan Örnekköy Sosyal Tesisi'ne yerleştiriliyor. Öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap verebilmesi için yüksek standartlarda hazırlanan misafirhanelerden birine yerleştirilen Ege Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Lizge Karakoç "Barınma sorunu öğrencilerin en temel sorunlarından bir tanesi. Uzun zamandır da çözülemeyen bir sorun. KYK yurtları çok az kişiye çıkıyor. Çok fazla öğrenciye çıksa bu problem çözülebilse ama böyle bir şey de mümkün değil. Bir eve yerleşmek isteseniz çok pahalı. Öğrencilere daha fahiş fiyatlara kiralamaya çalışıyorlar. Sonra insanlar kara kara düşünüyor, nerede kalacağım diye. Belediyenin barınma sorununa el atması güzel. En azından bir sorunumuzu halletmiş olduk. Kapısını çalacağımız bir yer biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kızımı Buraya Gönül Rahatlığıyla Emanet Edeceğim

Lizge'nin annesi Türkan Karakoç ise "Küçük bir şehirden, Elazığ'dan geldim. Ama buradaki belediyecilikle kendimi başka bir ülkeden başka bir ülkeye gelmiş gibi hissettim. Belediyenin buradaki insanların yaşamında çok önemli bir yer tuttuğunu gözlemledim. Bunlar olumlu şeyler. Bunlar bizim yaşayamadığımız yerler. Gönül rahatlığıyla kızımı buraya emanet edip gideceğim. Bunu bir anne olarak en samimi duygularımla söylüyorum" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Misafirhaneleri Öğrencilere Tahsis Etti