İzmir Büyükşehir Belediyesi: Valiliğin İçki Satışını Yasaklayan Kararında Soyer'in İmzası Bulunmamaktadır

TAKİP ET

İzmir'de valilik tarafından 'oy birliğiyle karar verilmiştir' ifadesi düşülerek içki satışının yasaklanmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi, kararda Tunç Soyer'in imzasının bulunmadığını açıkladı.

İzmir'de valiliğin aldığı İl Hıfzısıhha Kurulu kararıyla alkollü içki satışının yasaklanmasında, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in imzasının bulunmadığı açıklandı.

İzmir Valiliği'nin resmi internet sitesinden "oy birliğiyle karar verilmiştir" ifadesi düşülerek yayımlanan içki satışı yasağında Soyer'in de imzasının bulunduğu algısı oluşmuştu.

Konuyla ilgili Twitter'dan açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi "İzmir İl Hıfzısıhha Kurulu’nda oy birliğiyle alındığı açıklanan 2021/28 sayılı kararda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer’in imzası bulunmamaktadır. Kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadelerini kullandı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı da İmzalamamış

Öte yandan, aynı karar Antalya Valiliği tarafından İl Hıfzısıhha Kurulu kararıyla alınmış ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in de kararda imzası bulunduğu algısı oluşmuştu.

Avukat Ali Gül'ün aktardığına göre, Böcek, söz konusu kararın kendisine gelmediğini ve böyle bir imza atmadığını belirtti. Gül, konuyla ilgili "Antalya Belediye Başkanı da 'Ben henüz imzalamadım böyle bir karar' dedi. Alkol satışını hukuksuz bir şekilde yasaklamak için apar topar karar yazmışlar, kurul üyelerine imzalanmadan yayınlamışlar. Bu ne çılgınlıktır ağalar? Siz kendinizi tam olarak ne zannediyorsunuz" ifadelerini kullandı.

 

tunç soyer izmir büyükşehir belediyesi karar valilik izmir valiliği il hıfzısıhha kurulu kararı imza bulunmuyor açıklama antalya büyükşehir belediyesi muhittin böcek atmadım gelmedi hukuksuz ali gül avukat