İzmir'de 37 Kişiyi Taciz Eden Pakistanlı Doktor Tunceli'de de Hasta Taciz Etti

TAKİP ET

Türk doktorları her geçen gün Türkiye'yi terk ederken Türk sağlık sistemi yabancı doktorlara emanet ediliyor.

Tunceli Pertek'te 70'inci Yıl Cumhuriyet İlçe Devlet Hastanesi'nde aile hekimi olarak görev yapan Pakistan uyruklu İsmail Hakim, kendisine muayeneye gelen kadın hastasını taciz etti.

Hastanın şikayeti üzerine tacizci Hakim, gözaltına alındı.

Konuya ilişkin başka bir kadın da aynı durumla karşılaştığını belirterek suç duyurusunda bulundu. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İsmail Hakim, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Savcılığın adli soruşturmasının yanı sıra Tunceli Sağlık Müdürlüğü de iddialarla ilgili idari soruşturma başlattı.


İzmir'de 37 Kişiyi Taciz Etti: Para Cezası Verildi


İsmail Hakim'in daha önce de, 2018 yılında da İzmir’in Karşıyaka ilçesi Cengizhan Mahallesi'nde aile sağlığı merkezinde muayeneye gelen hastalara cinsel tacizde bulunduğu belirtildi.

Aktarılana göre 37 kişi İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'ne ihbar dilekçesi verdi

Dilekçede, "Karşıyaka ilçesi Cengizhan Mahallesi Bayraklı 3 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'nde görev yapmakta olan Doktor İsmail Hakim'in özellikle bayan hastaları muayene esnasında ahlak dışı taciz boyutuna varan hareketlerini gözlemlemekteyiz. Bu yüzden birçok bayan sağlığını riske atarak muayeneden kaçmaktadır. Bu konunun araştırılıp gereğinin yapılmasını arz ederiz" ifadeleri yer aldı.

Şikayetin ardından yürütülen idari soruşturma kapsamında İsmail Hakim’e, “Hizmet içerisinde devlet memurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışlarda bulunmak" suçundan maaştan para kesme cezası verildiği ortaya çıktı..

pakistanlı doktor ismail hakim taciz tacizci doktor tunceli izmir hastasını taciz etti