İzmir'de Cinayet: Cesedi Valize Koyup Yaktılar

TAKİP ET

Bornova'da katiller, öldürdükleri Metin Çetinkaya'nın cesedini ateşe verdi.

İzmir'in Bornova ilçesi, Çevre Yolu Işıkkent yol ayrımı mevkiinde otoyol kenarında yangın çıktı. bAlevleri gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ve jandarma ekipleri, alevlerin kontrol alınması sonrasında yaptıkları incelemede bir valiz fark etti.

Ekiplerin inceleme altına aldığı valizden bir erkek cesedi çıkması üzerine olay yeri incleme ekipleri, 40 yaşının üzerinde bir erkeğe ait olduğunu belirledikleri cesedin üzerinde kimlik bulamadı.

Jandarma ekipleri cinayeti işleyen şüpheli ya da şüphelileri yakalamak üzere çalışma başlatırken valizden çıkan cesedin İzmir Adli Tıp Kurumu morguna götürüldüğü bildirildi.

Şüpheliler Tutuklandı

Valizden çıkan cesedin 40 yaşındaki Metin Çetinkaya'ya ait olduğu belirlenirken soruşturma kapsamında Velat Ç. (29), Hakan M. (34) ve eski eşi Kübra T. (35) gözaltına alındı.

Hakan M. ve Kübra T.'nin ifadelerinde cinayeti Velat Ç.'nin tek başına işlediğini söylemesi üzerine Velat Ç. suçunu itiraf etti ve kendi evinde diğer şüphelilerle birlikte  planladıkları cinayeti, Çetinkaya'yı boğarak öldürdüğünü söyledi.

Çetinkaya'yı boğarak öldürdükten sonra Velat Ç. ve diğer şüpheliler cesedi valize koydu ve valizi de yol kenarında ateşe verdi. Velat Ç.'nin hırsızlık ve uyuşturucu madde kullanmaktan 5 ayrı suç kaydı olduğu ortaya çıkarken Kübra T.'nin de yağma, şantaj ve nitelikli dolandırıcılık gibi suçlardan sicil kaydı olduğu ortaya çıktı.

Şüpheliler hakkında tutuklama kararı verildi.
 

imzir izmir cinayet valiz cesedi yaktılar