İzmir'de Kadınlar Günü Yürüyüşünü Sabote Eden Kürtçü Terör Sempatizanları Atatürk Pankartı Taşıyan Kadını Taciz Etti

TAKİP ET

Kürtçüler gemi azıya aldı.

İzmir'de 8 Mart Kadınlar Günü'nde Alsancak'ta yapılan yürüyüşe Atatürk pankartıyla katılan bir kadın, Kürtçülerin sözlü tacizine ve küfürlerine maruz kaldı. 

TamgaTürk'e konuşan kadın, Atatürk pankartlı tek kişinin kendisi olduğunu, yürüyüşte Kadınlar Günü ile ilgili konular yerine Kürtlerin, mültecilerin, Filistin konusunun transların konuşulduğunu ve öldürülen kadınlardan bir kez olsun bahsedilmediğini belirtti. 

Pankartta Atatürk'ün "Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın" sözünün olduğu belirtildi.

Twitter'dan da olayı anlatan genç kadın eylemde birçok kez Kürtçe sloganların atıldığını, PKK paçavralarının açıldığını, basın açıklamasının Kürtçe ve Arapça yapıldığını; öldürülen kadınlardan, zor şartlarda yaşayanlardan, Hatay depreminde günlerce molozların altında kalan kadınlardan, pede-beze ulaşamayan kadınlardan bahsedilmediğini ifade etti.

Ayrıca Kadınlar Günü'nde birçok kadının katili de olan Kürtçü terör örgütü PKK'nın bebek katili elebaşı Abdullah Öcalan için sloganlar atıldı. Bu sırada yaşananlardan rahatsız genç kadın arkadaşına alandan çıkmak istediğini söylediği zaman, bir terör sempatizanı genç kadına bağırıp üzerine yürüdü ve "s... git o zaman" diyerek küfür etti.

Not: Söz konusu pankart haber görselinde sol köşede yer alan kırmızılı pankart ancak olaylar nedeniyle net bir bir fotoğrafı çekilemediği için internette eyleme dair paylaşılan fotoğraflardan bulunup kullanıldı. 

izmir kadınlar günü kadınlar günü yürüyüşü 8 mart kürtçü terör örgütü kürtçü kürtçü terör sempatizanları atatürk Atatürk Mustafa Kemal Atatürk atatürk pankartı pankart