İzmir'de Metro ve Tramvay İşçileri Greve Gitti

TAKİP ET

İzmir'de Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikasına üye metro ve tramvay çalışanları, toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine greve gitti.

İzmir'de, Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikasına üye metro ve tramvay çalışanları, toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle greve başladı.

İlgili taraflar arasında, 625 çalışanı etkileyen TİS görüşmeleri sonuçsuz kaldı. Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Hamdullah Giral, gazetecilere yaptığı açıklamada, haklı taleplerine karşılık bulamadıklarından dolayı grev kararını uygulamaya koyduklarını belirtti. Ancak Giral, grev kararına rağmen işçilerin emeği için her zaman görüşmelere açık olduklarını vurguladı ve anlaşma sağlanması yönünde kapılarının açık olduğunu dile getirdi. Grev ilanlarını iş yerlerine asmak için işçilerin bir araya gelerek halaylarla ve alkışlarla birlikte çalışma alanına geldiği bildirildi.

Görüşmelerin sonuçsuz kalmasının ardından, işçiler refah payları ve enflasyon farklarını içeren 11 madde üzerinde anlaşamamıştı. Bu durum sabahın erken saatlerinde metro ve tramvayı kullanmak isteyen vatandaşları da etkiledi. İşe gitmek için metro ve tramvayı bekleyen vatandaşlar, duraklarda saatlerce beklemek zorunda kaldı ve belediye otobüslerini kullanarak iş yerlerine ulaşmaya çalıştı.

Grev nedeniyle bugün işe gidemeyen vatandaşlar, durumdan dolayı büyük rahatsızlık duydu. 

Vatandaşlardan Mehmet Kaymaz duruma tepki göstererek, "Saat 05.00'te işe gidiyoruz ama metro yok. Taksi bulacağız da işe gideceğiz. Burada kaç kişi rezil oldu." dedi.

Grev nedeniyle bugün işe gidemeyeceğini aktaran Mümin Öztürk de grevin bir an önce sona ermesi temennisinde bulundu. 

İzmir Grev Metro