İzmir'de Suriyeli Kaçakların Bir Türk Çocuğu Darp Etmesi Sonrasında Mahalleli Ayaklandı

TAKİP ET

İzmir'de Suriyeli kaçakların, 10 yaşındaki bir Türk çocuğu darp etmesi üzerine mahalleli ayaklandı. Mahalleye çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Kaçakların, Türk halkına yönelik saldırıları devam ediyor.

Şanlıurfa'da Suriyeli bir haydudun küçük erkek çocuğa tecavüz ettiğinin ortaya çıkmasının ardından halk sokağa çıkarak protesto etmişti. Suriyeli kaçaklar, bu kezde İzmir'de bir Türk çocuğuna saldırdı.

Şanlıurfa Valiliği, Suriyeli Haydudun Küçük Erkek Çocuğuna Tecavüz Ettiğini Doğruladı

Olay bugün öğleden sonra Bornova'nın Mevlana Mahallesinde gerçekleşti. Suriyeli kaçaklardan oluşan bir grup 10 yaşındaki Türk çocuğu darp etti. Bunun üzerine mahalleli ayaklandı. Vatandaşlar, "Suriyelileri istemiyoruz" diye bağırdı. 

Mahallelinin sokağa inmesinin ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Çocuğun Amcası Konuştu

İzmir'in Bornova ilçesinde Suriyelilerin, darp ettiği 10 yaşındaki Türk çocuğun amcası sosyal medyada yayınlanan videoda olayın detaylarını anlattı. Suriyelilerin, kendilerine bıçak ve satırlarla saldırdığını ifade eden amca ''Suriyeli, 10 yaşındaki yeğenimi yerden yere vurmuş. Yengem 'niye vuruyorsun' deyince de satırla kovalamış.'' şeklinde konuştu.

Olayın ardından mahalleye gelen çok sayıda polis ekibinin müdahalesi hakkında konuşan amca, polisin Suriyelilere yanaşamadığını ancak kendilerine jop ve biber gazı ile müdahale ettiğini ''Polis bunlara yanaşamıyor, polise silah doğrultuyor, sesini çıkartamıyor. Bana jop vurdu, biber gazı sıktı.''  ifadeleri ile anlattı.

 

suriyeli kaçak Sığınmacı mülteci izmir bornova