İzmir'de Yakılarak Öldürülen Üç Suriyeli Davasında İtfaiye Ön Raporu Tamamlandı: Yangın Sobadan Çıkmış Olabilir

TAKİP ET

İzmir'de yakılarak öldürülen üç Suriyeli işçi ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan ön raporda yangında ısıtıcının sebep olmuş olabileceği belirtild.

İzmir'de 16 Kasım'da meydana gelen olayda üç Suriyeli işçi kaldıkları yerde çıkan yangında hayatını kaybetti. 

Soruşturma devam ederken yangından 14 gün sonra Seferihisar ilçesinde şans oyunları bayisi işleten bir çiftin para ve değerli eşyalarını gasbedip, bıçakla yaralayarak kaçan Kemal Korukmaz, polisteki ifadesinde, Suriyeli işçilerin kaldığı yerdeki yangını kendisinin çıkardığını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan raporda ise  yangının, çalışır vaziyetteki elektrikli ısıtıcının yakınındaki yatakları tutuşturması sonucu çıkmış olabileceği belirtild.


Gasptan Yakalandı "Ben Yaktım" Dedi

Seferihisar'da şans oyunları bayisi işleten bir çifti gasbeden Kemal Korukmaz, polisteki ifadesinde JİTEM adına çalıştığını ve kendisine sürekli olarak notlar geldiğini ve bu notlar arasında ‘temizle’, ‘temizliğe başla’ gibi ifadeler bulunduğunu öne sürerek bunları ‘Suriyelileri öldürmek’ şeklinde algıladığını söyledi. Korukmaz, işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede hem yangın hem de gasp nedeniyle tutuklandı.

Korukmaz’ın avukatı ise savcılığa verdiği dilekçesinde, müvekkilinin akli dengesinin yerinde olup olmadığını belirlenmesi için adli muayene talep etti.

Öte yandan emniyet yetkilileri, itfaiyenin hazırladığı ön rapora göre yangının elektrikli ısıtıcısından çıkmış olabilme ihtimalinin yüksek olduğunu belirterek, soruşturmanın sürdüğünü söyledi.

suriyeliler yangın suriyelilerin yangını kemal korukmaz