İzmir Depreminde Çöken Apartmanın Yerinde Yeşil Alan Düzenlemesi

TAKİP ET

İzmir depreminde çöken ve 38 kişinin hayatına mal olan Rıza Bey Apartmanı'nın yerinde yeşil alan düzenlemesi yapılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 30 Ekim'de meydana gelen İzmir depreminde çöken ve 38 kişinin hayatına mal olan Rıza Bey Apartmanı'nın yerinde yeşil alan düzenlemesi yapılacağını söyledi. Ayrıca depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın hatıralarının yaşatılacağı bir mekanın da bu alanda inşa edileceğini bildirdi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İl Müdürlüğü Koordinasyon Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada Kurum, toplantıda deprem ve sel felaketlerinde ciddî zarar gören İzmir'in ihtiyaçlarını görüştüklerini bildirdi.

İzmir'de yeni konutların temellerinin atılacağını açıklayan Kurum, "Pazartesi itibarıyla 1884 konutun temellerini atmış olacağız. Mart ayı itibarıyla da söz verdiğimiz 5 bin 34 konutun temellerini atıp inşallah Ağustos'ta konutların teslimlerini birer birer başlatacağız" diye konuştu. 

Bakan Kurum, hızlı bir kentsel dönüşüm yaptıklarına değinerek "Yaptığımız dönüşüm İzmir tarihinin en büyük kentsel dönüşümü, deprem dönüşümüdür. Bu kapsamda... Türkiye'ye örnek olacak bir dönüşümü de güzel İzmirimize yapacağız." ifadelerini kullandı.

Bazı vatandaşların yapılan projelerin dışında dönüşüm talepleri olduğunu dile getiren Kurum, vatandaşların mağdur olmamaları için çalışmaların sürdüğünü anlattı. Depremzedelerden gelen talepleri de dinlediklerini ifade eden Kurum, şunları söyledi:

"Rıza Bey Apartmanı'nda 38 vatandaşımızı kaybettik. Bu depremin üzerinden 3 ay geçti. Hala acılarımız dinmedi. Tabii buradaki kurtarma çalışmalarında 84 milyonumuzu mutluluğa boğan Ela ve Ayda bebeklerimiz bu apartmanımızdan çıktılar. Artık bu apartman, depremi bu anlamda da temsil eden bir alan hâline geldi. Yaptığımız istişarelerde de burada vefat eden vatandaşlarımızı anacağımız, hatıralarını yad edeceğimiz Rıza Bey Apartmanı alanını boş bırakıyoruz ve bu alanda yeşil alan düzenlemesi ve depremzede vatandaşlarımızın hatıralarının yaşatılacağı bir mekanı da inşallah Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız ile yapıp İzmir'e kazandırmış olacağız. Bu çalışmayı da bugün yapma kararı aldık."